Idei de Cadouri

Cadouri de nunta Chic pentru romantici

Scris de Chic Ville

Aşa cum ţi-am mai povestit, Orientul fascinant ne-a lăsat mărturie obiecte din ceramica pictate cu un farmec aparte, fiecare simbol ilustrat având o poveste captivantă de spus. Dar cum ar fi să le tranformi într-un cadou de nuntă uimitor, perfect pentru romanticii incurabili pasionaţi de istorie şi de comori ce îmbrăţişează tradiţii păstrate cu străşnicie?
 
În tinereţea străbunicilor noştri, nunta era un prilej de bucurie pentru toţi ce care luau parte la acest eveniment, iar cadourile erau menite să-i ajute pe proaspeţii însurăţei să-şi amenajeze o căsuţă cu dichis, plină de şarm şi emoţie. Bătrânele brodau perini minunate, copiii pictau tablouri înflorate, meşteşugarii băteau de zor la piesele de mobilier tradiţional, iar artizanii pricepuţi creau obiecte de sticlă fină sau vase de ceramică, pe care mai apoi le pictau cu dibăcie şi le încununau cu ghirlande de flori. Cadourile însemnau un crâmpei de suflet, dăruit mirilor pentru a le fi de ajutor pe noul lor drum.
 




 
Am ales pentru romantici faimoasele vase de ceramică din colecţia Tropical atât datorită eleganţei lor, cât şi datorită simbolurilor pe care le poartă, mai ales pentru că sunt lucrate şi pictate manual, amintindu-ne de tradiţiile de demult. Etalează cu mare şarm papagali coloraţi, cunoscuţi ca fiind străjeri ai secretelor, aducători de veşti bune şi protectori ai casei. Mai mult, lalelele pictate simbolizează iubirea sinceră şi nelimitată, mesajul perfect pentru o proaspătă familie. Şi crinii pictaţi au însemnele lor, fiind originari din China şi consacraţi zeiţei frumuseţii, simbolizând în prezent căsătoria şi armonia în familie.

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu