Recomandari Chic

10 idei pentru un balcon de poveste

Scris de Chic Ville

Dimineţi savurate pe îndelete, clipe de relaxare după o zi grea, momente dragi alături de familie sau duminici lungi, petrecute acasă – pe toate le poţi petrece pe balcon, dacă-l decorezi cu drag. Iată 10 moduri prin care poţi aduce un plus de confort balconului tău, oricât de mic ar fi acesta:

1.Alege o măsuţă chic – tot ce ai nevoie pentru momente chic alături de cafeaua de dimineaţă e o măsuţă şi un scaun, aşezate pe balcon. Cu un minim de spaţiu şi un plus de stil, orice spaţiu poate deveni o oază de relaxare.

2. Înconjoară-te cu natură –  alege plante mereu verzi, uşor de întreţinut, care rezistă trecerilor de temperatură. Poţi alege şi plante pe care le poţi folosi la gătit, precum pătrunjelul, oregano sau menta. Astfel vei avea un balcon plin de viaţă, care te va binedispune pe dată.

3. Alege perne de podea sau tabureţi – sunt uşor de depozitat, de aranjat şi de strâns, făcându-ţi amenajarea balconului o joacă tare plăcută. În plus, le poţi aşeza în tot felul de modele, pentru un plus de prospeţime în decorul tău.

4. Alege un covor pentru terasă – acesta poate fi baza decorurilor tale, şi poate folosi atât la confort, cât şi la mascarea unor eventuale imperfecţiuni. Astfel, decorul tău va fi armonios, drag privirii.

5. Foloseşte inteligent tot spaţiul – ce-ai zice dacă ai alege suporturi etajate pentru plante sau suporturi pentru perete? Astfel, poţi profita de spaţiul pe care îl oferă pereţii, maximizându-l. în plus, poţi alege să agăţi coşurile pe perete, pentru spaţiu suplimentar de depozitare.

6. Bucură-te de lumină – dacă momentele tale de relaxare au loc predomi nant seara, când lumina naturală nu te mai poate ajuta, alege să creezi o atmosferă romantică folosind candele, felinare şi ghirlande luminoase. Te vei bucura, negreşit, de magie pe micul tău balcon răsfăţat.

7. Alege un hamac de dimensiuni reduse – astfel, balconul tău va fi cu adevărat oaza ta de relaxare, inspirată de destinaţiile exotice de vacanţă. Sfatul nostru este să te asiguri că suportul de prindere cât şi suprafaţa de prindere sunt rezistente, înainte de a agăţa hamacul.

8. Alege mobilier inteligent – fie că optezi pentru mobilier care se poate depozita uşor sau pentru scaune rabatabile, faci alegerea corectă pentru un balcon cu spaţiu restrâns. Astfel, vei decora eficient şi fermecător.

9. Înconjoară-te cu flori – poate că nu mereu ai spaţiu pentru hamac, scaun sau măsuţă. Dar mereu vei avea loc pentru flori. Creează-ţi mica ta oază florală, cu parfumuri delicate, şi sigur îţi vei găsi liniştea în acest spaţiu în ton cu personalitatea ta. În plus, personalizează-ţi decorul floral cu cele mai chic ghivece, pentru încă un plus de culoare.

10. Oferă-ţi intimitate – dacă balconul tău este comun cu al vecinului sau este despărţit printr-un geam transparent, poţi apela la câteva metode simple şi elegante. Poţi alege un paravan chic, poţi crea o barieră vizuală cu plante înalte, precum ficuşii sau plantele exotice. O altă variantă simplă şi chic este să agăţi o ţesătură din tavan, care să coboare până la podea.

balcon chic

E uşor şi magic să-ţi creezi un mic locuşor doar al tău, pentru clipele de relaxare atât de necesare unui stil de viaţă echilibrat. Ai încredere în gusturile tale şi bucură-te de fiecare moment şi de fiecare decor.

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu