Recomandari Chic

10 moduri chic prin care arăţi dragoste casei tale

Scris de Chic Ville

Acasă este locul de care ne este dor, uneori, chiar şi atunci când suntem acasă. De ce se întâmplă acest lucru? Unul dintre motive ar fi faptul că avem nevoie de mai mult timp, de mai multă încredere şi de mai multă motivaţie pentru a ne găsi locul aici, în cuibul nostru de bine. Avem câteva sfaturi prin care ne putem apropia cu sufletul de casa noastră, de lucrurile frumoase care se întâmplă aici, de amintirile pe care le creăm.

Iată-le:

Rearanjează

Discret sau grandios, depinde doar de tine cât de mult planifici să redecorezi. Cert este că, atunci când creezi decoruri noi, oferi casei o atmosferă proaspătă, specială, ce-ţi poartă propria amprentă stilistică.

Adaugă un mesaj personal

E simplu! Alege-ţi o ramă foto care te inspiră, aşază în ea un citat caligrafiat cu grijă, şi personalizează-ţi astfel colţişorul preferat al casei.

Adaugă plante sau flori

Fie că te pasionează buchetele bogate, artistice, fie că preferi plantele cu frunze late, alege cu curaj ceea ce te inspiră şi aşază-le în vaze romantice sau ghivece chic. Astfel, adaugi viaţă, culoare, prospeţime şi eleganţă casei tale.

Curăţă

Alege o cameră şi curăţ-o în profunzime – de la podea, ferestre, uşi şi până la rafturi. Vei vedea cât de multă satisfacţie şi bucurie îţi aduce acest gest de grijă şi apreciere oferit casei tale.

Luminează

Camerele vor părea întotdeauna mai spaţioase, mai mature şi vor avea o ambianţă mai bună atunci când foloseşti cel puţin trei surse de lumină, fie că vorbim despre lumina naturală sau cea artificială.

Bucură-te de mesele savurate acasă

Ştim că mesele savurate la restaurant au o artă aparte, însă la fel de însemnate pot fi şi mesele savurate acasă, atunci când punem dragoste în modul în care decorăm întreaga experienţă. Chiar şi simpla prezenţă a unor şerveţele chic poate contribui din plin la o atmosferă aparte.

Reevaluează-ţi spaţiul

Asigură-te periodic că spaţiul de acasă se potriveşte cu activităţile pe care le desfăşori înăuntru, dar şi pasiunilor şi hobby-urilor tale. Pentru că noi ne maturizăm şi ne definim pasiunile zi cu zi, şi casa noastră trebuie să ţină pasul cu noi. Astfel, o vom iubi mai mult, mai puternic.

Evidenţiază ceea ce te reprezintă

Te inspiră citatele motivaţionale? Alege-ţi câteva rame foto chic şi creează-ţi propria colecţie de emoţii. Îţi plac eşarfele colorate? Alege un suport chic şi etalează-le ca pe adevărate opere de artă. Scoate în evidenţă ceea ce te pasionează şi îţi oferă unicitate, astfel casa ta devine locul pasiunilor tale.

Parfumează

Atunci când păseşti în cuibul tău de bine, parfumul este printre primele lucruri pe care le vei remarca. Asigură-te că este unul plăcut, care te inspiră şi te reprezintă. Pune-ţi amprenta asupra casei tale.

Încetineşte pentru o clipă

Sunt atât de multe momente încărcate, încât uneori uităm să ne bucurăm de casa noastră. De aceea, trebuie să ne facem timp să încetinim pentru o clipă. Doar să FIM acasă. Să ne bem cafeaua pe canapea, nu printre sarcinile de lucru. Să ne dăm timp pentru o baie răsfăţată, în loc să verificăm din nou activitatea de pe paginile de socializare. Să ne bucurăm de activităţi şi conversaţii cu cei dragi, în locul filmului de seară.

O casă este făcută din cărămizi şi mortar, însă acasă este făcută din oamenii care locuiesc acolo

– M. K. Soni

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.