Recomandari Chic

10 pasi prin care aduci vara in casa

Scris de Chic Ville

Soare, ieşiri în natură, drumeţii, cărţi citite pe banca preferată din parc, salate, fructe şi limonadă – o feerie de gusturi, culori şi zâmbete. Aşa e vara, şi aşa trebuie să fie şi locuinţa noastră. Descoperă cum poţi aduce bucuria verii acasă, prin doar căteva idei simple.
 
Cu siguranţă te gândeşti că aceasta trebuie să fie cea mai frumoasă vară, acea vară în care îţi vei îndeplini toate dorinţele pe care le ai, acea vară în care te vei bucura de fiecare clipă. Şi asa şi trebuie să fie. Iată sfaturile noastre pentru o stare de bine ce te va ajuta să îţi atingi toate obiectivele.
 

 
1. Deschide geamurile – lasă aerul proaspăt să te cuprindă, să te energizeze încă de la prima oră. Încă un sfat? Trezeşte-te mai repede. Chiar şi 5 minute în plus, în fiecare dimineaţă, te vor ajuta să ai o atitudine pozitivă pentru întreaga zi.
 
2. Înconjoară-te de culori vii – în fiecare sezon, ne inspirăm din paleta cromatică a naturii. Dacă iarna împrumutăm griuri, primăvara nuanţe pastelate, este timpul să ne înconjurăm de culori vii şi de texturi uşoare, fine. Poţi opta pentru majoritate albă sau pastelată, iar accentele să fie cele ce-ţi aduc culoare acasă. Îndrăzneşte!
 
3. Fă ordine – în casă, în gânduri, în felul de a fi. Iarna tindem să ne înconjurăm de cât mai multe obiecte care ne aduc confort – pături, perne, decoraţiuni bogate. Acum ne putem bucura de decoruri simple, aerisite, dar care să ne scoată în evidenţă personalitatea. Accesoriile perfecte? Coşurile împletite – care aduc şi un aer de plajă, de vară, cât şi un ajutor în depozitare.
 
4. Parfumuri de vară – un mod discret, dar îmbietor de a aduce vara acasă este folosirea unui parfum de cameră cu note tropicale sau citrice. Parfumul unei vacanţe în Grecia sau a unei escapade în Amazonia – tu alegi aroma.
 
5. Reorganizare – dacă iarna tragi canapeaua mai aproape de bibliotecă sau de măsuţa televizorului, acum ai nevoie de spaţiu. În plus, cu aceleaşi piese, vei simţi că păşeşti într-o casă complet nouă. Ai încercat?
 
6. Organizează un picnic pe masa din sufragerie. Cine zice că un picnic înseamnă obligatoriu ieşit afară? Poţi avea bucuria unui picnic în poiană la orice prânz, chiar la tine acasă. Contează faţa de masă pe care o alegi, bolurile şi recipientele, cât şi atitudinea ta. Zâmbeşte!
 
7. Lumini nocturne – bucură-te de magie în casă, pe balcon sau în grădină, cu ajutorul felinarelor, lumânărilor si ghirlandelor luminoase. Vei simţi cum păşeşti într-o lume a poveştilor, a vacanţelor exotice, a celor o-mie-şi-una-de-nopţi.
 
8. Decoruri relaxate – bucură-te de simplitate şi de decoruri sofisticate, fără să încarci cu obiecte în exces. Alege piese impresionante, pe care să le aşezi la locuri de cinste şi pe care să le scoţi în evidenţă. Acestea îţi vor spune povestea, vor vorbi despre pasiunile tale, despre tine.
 
9. Accente de sezon – o scoică aşezată lângă raftul cu cărţi, o plantă decorativă de inspiraţie tropicală în colţul camerei, un tablou tropical, un set nou de farfurii, în nuanţa mării – învaţă-ţi casa să vorbească despre vara ta preferată.
 
10. Fă-ţi planuri şi îndeplineşte-le – scrie-ţi dorinţele, programul zilei sau lucrurile pe care nu trebuie să le uiţi pe bucăţi de hârtie colorată. Pune-le într-o ramă foto, într-o cutie fancy sau la vedere, aproape de tine. Apoi asigură-te că faci tot ce poţi pentru a le împlini!
 

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.