Recomandari Chic

3 idei chic pentru Stil Natural acasă

Scris de Chic Ville

Trăind într-o lume a ecranelor şi a tehnologiei în continuă dezvoltare, nevoia noastră fundamentală de a încetini lucrurile şi de a ne reconecta la natură este tot mai puternică. Iar cum această perioadă ne împiedică să ne găsim liniştea şi echilibrul în natură ori de câte ori ne dorim, există o metodă mult mai uşoară şi mai elegantă – putem aduce natura acasă.

Adăugând decorurilor noastre naturaleţe prin mobilier şi accesorii din lemn, dar şi prin plante de toate felurile, ne vom bucura de o atmosferă mai aproape de natură. Pe lângă faptul că acestea sunt benefice pentru sănătatea noastră mentală, ajută şi mediul înconjurător. Iată câteva idei:

 Stilul natural este elegant şi atemporal

Doi copaci, două pietre, două frunze nu vor fi niciodată la fel. Acest lucru se reflectă şi în decorurile naturale, care au acea unicitate pe care doar natura o poate crea. Unicitatea aceasta este practic o caracteristică de lux într-un interior din această eră a omogenităţii.

Cea mai frumoasă parte a decorurilor naturale este textura bogată şi sentimentul de curat, de primitor, de călduros, fie că încorporăm acest stil într-o manieră tradiţională sau într-un finisaj tip minimalist. Pentru a introduce acest caracter molicos în decorurile de acasă, ar trebui să ne îndreptăm privirea şi spre materiale precum iuta, sfoara, bumbacul, lâna sau fibrele naturale. Acestea sunt materiale pline de stil şi personalitate, ce îţi pun în valoare individualitatea şi originalitatea atunci când le încorporezi în atmosfera de acasă.

Elementele naturale sunt sustenabile şi durabile

Cel mai mare beneficiu al alegerii pieselor din materiale naturale este rezistenţa lor în timp. Mobilierul din lemn, spre exemplu, oferă valoare şi durabilitate decorurilor din care face parte, iar în plus este şi uşor de întreţinut şi retuşat în timp. Similar, granitul şi marmura sunt materialele perfecte pentru blaturi de bucătărie, blaturi de masă, chiuvete sau chiar pentru placat podeaua.

Atunci când vorbim despre sustenabilitate, ne gândim şi la materialele care aduc un minim impact mediului atunci când sunt recoltate şi prelucrate, şi care se pot regenera rapid. Printre acestea, ne gândim la bambus, la plută şi ratan, fiind ideale atât pentru un stil de viaţă ecologic, cât şi pentru un design interior de vis.

Reconectarea cu natura este benefică sănătăţii

Pe lângă faptul că dăruieşte decorurilor noastre textură, o atmosferă primitoare de neînlocuit şi acea caracteristică de lux pe care o aduce unicitatea, decorurile cu elemente naturale sunt benefice şi din punct de vedere al sănătăţii. Prezenţa plantelor în casă ajută la relaxare, la obţinerea unui spaţiu calm şi liniştitor.

În plus, sunt şi anumite plante care contribuie la îmbunătăţirea calităţii aerului din camere, la purificarea acestuia şi la îndepărtarea insectelor.

Alături de plante, mai sunt şi alte câteva metode prin care poţi aduce această atmosferă plină de vitalitate în casă – lumânări din ceară, aromatizatoare din ceramică sau lut ce poartă uleiuri naturale, rame foto din lemn sau chiar coşuri din fibre împletite. Toate acestea contribuie din plin la obţinerea unui decor omogen, elegant şi plin de personalitate.

În concluzie, iată 5 lucruri care te pot ajuta să obţii un decor de inspiraţie naturală acasă:

  1. Invită lumina naturală în casă cât de mult posibil
  2. Cu cât mai multe plante, cu atât mai bine
  3. Adaugă elemente din lemn pentru o atmosferă primitoare
  4. Alege piese decorative inspirate din natură pentru un decor complet
  5. Mizează pe puterea nuanţelor pastelate, naturale.

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.