Recomandari Chic

3 moduri Chic de a pastra amintirile din vacanta

Scris de Chic Ville

O mulţime de fotografii făcute în cele mai chic momente, suveniruri de departe, cărţi poştale pentru cei mai vintage şi amintiri simple precum scoicile sau pietricelele cu forme speciale, ai strâns atât de multe amintiri, dar nu ştii cum sa le aşezi în aşa fel încât să te poţi bucura de ele în fiecare zi? Află cele mai chic moduri de a le păstra!

 

Cutii minunate, pentru suveniruri de departe!

Cutiile chic sunt un mod inteligent de a depozita tot felul de lucruşoare, oferind în acelaşi timp stil şi personalitate decorurilor din care fac parte. Cele mai preţioase sunt, cu siguranţă, cele pictate sau sculptate manual, a căror istorie vine încă din cele mai vechi timpuri ale lumii. În acele vremuri, cutiile realizate manual aveau rolul de a păstra obiectele ce aparţineau marilor conducători, pentru a le fi acestora aproape în vieţile ce urmau să vină. Apoi, rolul lor decorativ a fost atât de apreciat, încât artizanii iscusiţi nu se mai opreau din făurit cutii de poveste.
 
Poţi asorta cutia cu tematica suvenirurilor păstrate, sau cu obiectele ascunse înăuntru, astfel vei ştii întotdeauna ce comori ai ascuns! Spre exemplu, bijuteriile din scoici se potrivesc de minune cu o cutie în nuanţe sidefate, în timp ce cărţile poştale îşi vor găsi locul cu mare şarm în cutii cu hărţi sau ilustraţii din cele mai chic locuri din lume.

Legat de istoria cutiilor, ştii că primele cutii de carton au fost folosite în Marea Britanie, undeva prin anul 1817, având rolul de a proteja seminţele şi cerealele? Câţiva ani mai târziu, cutiile de carton erau folosite pentru a împacheta cu eleganţă pălăriile înalte, atât de apreciate în moda timpurilor respective.

 

Rame foto cochete, pentru poze perfecte!

Peisaje impresionante, momente chic, poze în costume jucăuşe, sau poate chiar fotografii cu persoane faimoase pe care le întâlneşti întâmplător în vacanţă, orice amintire foto îţi doreşti să păstrezi, alege s-o faci cu şarm şi dichis! Şi cum altfel dacă nu în rame foto de poveste, cu accente romantice sau modele inspirate de tradiţii păstrate cu drag?
 
Iată câteva dintre cele mai chic rame foto, perfecte pentru decorurile inspirate din atmosfera solară a vacanţelor de vară. Vor îmbrăţişa cu drag chipuri fericite, momente unice şi peisaje speciale, şi te vor bucura cu eleganţa şi şarmul lor în fiecare clipă şi în fiecare decor minunat!

Apropo, ştii că primele rame foto au apărut undeva în Egiptul antic, şi aveau rolul de a proteja picturile de efectul furtunilor de nisip? Iar mai apoi, ramele erau sculptate din aceeaşi bucată de lemn pe care era pictat tabloul, lucru ce le dădeau o valoare inestimabilă?

 

Cufere îmbelşugate, pentru decoruri cu şarm create!

Poate te-ai îndrăgostit pe loc, în vancanţa chic de astă vară, de un obiect de decor mai voluminos, dar care face deliciul decorurilor de sezon pe care le etalezi cu mare şarm în camera de zi. Dar, întrucât se potriveşte doar sezonului de vară, îţi doreşti să-l păstrezi cu grijă şi dăruire până la anul, când o să-şi găsească din nou locul privilegiat în cele mai chic aranjamente.

Pentru el, cât şi pentru multe alte obiecte mărunte de prin casă, alege un cufăr de poveste pe care să-l etalezi cu mare drag în camera de zi sau în hol, şi pe care să-l foloseşti ca obiect decorativ în sine. Pentru a lega şi mai tare cuferele de amintirile din vacanţă, află că aceste cutii impresionante apar mai mult în istoriile zonelor maritime, destinaţii atât de apreciate pentru sezonul estival.
 

 

 
Istoria cuferelor este cu atât mai interesantă, cu cât am aflat cele mai multe lucruri din cărţile de poveşti nemuritoare sau din cărţile vechi, în care zestrea fetelor sau comorile nepreţuite erau păstrate în cufere ferecate cu lacăte complicate sau chei ascunse cine ştie în ce locuri misterioase.

Adevărul este că, la început, cuferele serveau ca loc de depozitat obiecte şi haine preţioase, deghizate sub forma unor banchete pe care se stătea la masă. Doar mai târziu, atunci când erau dăruite regilor, au căpătat acest şarm decorativ pe care îl etalăm noi cu mare drag în casă.
 
Ce zici? Acum ai loc pentru toate amintirile din vacanţă?

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu