Recomandari Chic

3 paşi pentru decor de inspiraţie marină acasă

Scris de Chic Ville

Zile răsfăţate de soare, sunetul leneş al valurilor care se sparg la mal, nuanţele delicate ale mării, sărutate ades de luciri discrete – toate acestea te inspiră, nu-i aşa? Ţi le doreşti mult, le savurezi cu drag şi îţi imaginezi cum ar arăta zilele atunci când ar fi dichisite în astfel de sentimente. Ei bine, poţi aduce bucuria mării în decorurile tale, inspirându-te din nuanţele şi texturile chic ale vacanţelor la mare. Iată trei idei chic:

Eleganţă în nuanţa mării

De la turcoaz sincer şi răsfăţat, la verde energic sau chiar la nuanţa delicată a cerului de iulie – toate acestea se oglindesc perfect în ideea noastră pentru un decor inspirat de experienţa unei vacanţe la mare. Pentru că gama de turcoazuri este destul de puternică şi de ambiţioasă, recomandăm ca piesele decorative în aceste nuanţe să fie mai degrabă accente, pentru că utilizarea în cantitate mare poate deveni greoaie pentru privire.

Astfel, printre piesele noastre de suflet se numără veiozele cu note turcoaz, ce îmbină rafinamentul nuanţei cu finisajele antichizate, dar şi vazele chic care se regăsesc în aceleaşi linii de stil. Acestea vor contribui cu şarm la atmosfera chic de acasă, îmbinând utilul cu valenţa artistică. Şi piesele pe care le alegi pentru ieşirile tale de weekend pot purta aceste nuanţe delicate, fie că vorbim despre coşuri de picnic, un hamac mângâiat de adierile vântului cald sau o pernă moale, pentru momente de relaxare şi confort.

1: Veioză Amfora din ceramică turcoaz 45 cm

2: Vază Teracotta din ceramică turcoaz 40 cm

3: Hamac Cozy din bumbac verde şi franjuri 274x80x28 cm

4: Vază Italy din porţelan albastru cu maro 26 cm

5: Veioză Bee din porţelan turcoaz 63 cm

6: Coş picnic Chic din răchită 44x30x20 cm


Simplitate în nuanţa nisipului

Blândă, caldă şi calmă, gama de nuanţe ale nisipului este o plăcere pentru ochi şi suflet. Fie că vorbim despre veioze cu alură preţioasă, fie că ne gândim la vaze ce poartă cu drag buchetele cu flori de vară, atunci când le alegem în bejul nisipului contribuim din plin la crearea unui ambient drag inimii.

Şi când ne gândim la confort facem o alegere inspirată atunci când optăm pentru elemente în crem şi bej delicat, fie că vorbim despre perne moi şi răsfăţate, fie că vorbim despre un hamac în care să petrecem momente de răsfăţ seară de seară. Cu astfel de piese delicate prin textură şi nuanţă vom reuşi să croim un decor perfect pentru zile liniştite, un decor care vorbeşte despre armonie şi eleganţă prin simplitate.

1: Hamac Lovely din bumbac crem 50×100 cm

2: Vază Antique Teracotta maro 40 cm

3: Veioză Delicate Pearl din ceramică 18×33 cm

4: Veioză Stone din ceramică crem 50 cm

5: Pernă Deco din bumbac bej 45×45 cm

6: Vază Gradient din metal bej 40 cm


Accente cu note naturale

Dacă ne gândim la o plajă însorită, cu umbreluţe din paie şi măsuţe împletite, iată că putem împrumuta ceva din efervescenţa acestui peisaj în decorurile noastre de acasă. Fie că vorbim despre piese de mobilier, despre coşuri din ratan sau despre veioze cu totul altfel decât stilul clasic, faptul că am adus frumuseţea lemnului şi a fibrelor naturale în decorurile noastre va contribui din plin la starea noastră de bine.

1: Balansoar Reverie din lemn şi metal 100x70x185 cm

2: Pernă Boho cu franjuri 45×45 cm

3: Coş picnic Country din rachită maro 40x26x20 cm

4: Veioză Natural Root din lemn 36×73 cm

5: Coşuri rotunde British


Iată cum, doar prin câteva piese inspirate aşezate în locuri cheie în decorurile noastre, putem crea un decor care să vorbească despre mare, despre linişte, despre relaxare şi despre atmosfera de concediu. Iar atunci când le alegem cu sufletul, în nuanţe dragi ochilor noştri, vom putea să le cuprindem în decoruri speciale zi după zi, sezon după sezon. Astfel, acasă va fi, negreşit, oaza noastră de bine.

Fotografia principală face parte din arhiva Chic Ville. O parte din produsele afişate în aceasta nu mai fac parte din portofoliul site-ului.

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.