Recomandari Chic

3 reţete de limonadă chic

Scris de Chic Ville

Ce gust are vara ta? Bucură-te de momente răsfăţate cu gust răcoritor, delectează-te cu mici pauze de bine şi ai din plin grijă de tine şi de corpul tău, hidratându-te aşa cum trebuie! Ţi-am pregătit 3 reţete chic de limonadă gata de savurat pe îndelete, mici surse de energie pentru zilele tale de vară. Inspiră-te!


Chia fresca
Foto: https://www.thespruceeats.com/

Seminţele de chia au devenit faimoase pentru dietele echilibrate şi hrănitoare, aşa că nu-i de mirare că sunt folosite chiar şi în delicioasele limonade. Această tendinţă vine tocmai din Mexic, ţară renumită pentru băuturile sale pe bază de fructe, dichisite cu seminţe de chia.

Atunci când aceste seminţe absorb suficient lichic, stratul exterior crează o peliculă gelatinoasă, făcându-le uşor de încorporat în diverse preparate.

Ingrediente

 • 350 ml apă rece
 • 1 lămâie mare
 • 2 linguriţe de zahăr
 • 1 linguriţă seminţe de chia
 • Felii de lămâie şi frunze de mentă pentru decor

Preparare

 1. Lămâia trebuie stoarsă în apa rece, alături de zahăr (sau îndulcitorul natural dorit), şi se amestecă totul până ce zahărul se topeşte.
 2. Adaugă seminţele de chia în amestecul obţinut şi permite-i 10 minute de odihnă, timp în care se formează pelicula gelatinoasă.
 3. Pentru decor, adaugă o felie de lămâie sau frunze de mentă înainte de servire.

Arnold Palmer
Foto: https://www.thespruceeats.com/

Purtând numele celebrului jucător de golf, această băutură dedicată verii este savurată la nivel global încă din anii 1960. În plus, este foarte uşor de făcut acasă! Iată ce ai nevoie:

Ingrediente (pentru un litru)

 • 250 ml limonadă făcută în casă
 • 500 ml ceai rece
 • Felii de lămâie pentru décor
 • Gheaţă

Ca preparare, procesul este foarte simplu. Pur şi simplu se amestecă limonada cu ceaiul rece şi se toarnă peste cuburile de gheaţă, iar la final se adaugă câteva felii de lămâie pentru decor.

Însă, cel mai important aspect este prepararea fiecărei băuturi componente în parte. Reţeta originală spune că limonada este mai gustoasă atunci când este preparată cu sirop de zahăr şi apă preparat la cald, iar ceaiul este recomandat să fie ori negru, ori oolong. În plus, ceaiul trebuie preparat la cald, conform cu instrucţiunile sale specifice, pentru a obţine maxim de gust şi savoare. Sfatul chic? Pregăteşte-le pe toate din timp în cantitate mai mare şi bucură-te de gustul răcoritor mai mult timp!


Fresh Watermelon Lemonade
Foto: https://www.thespruceeats.com/

Ce poate fi mai răcoritor decât cele două vedete ale verii aduse împreună într-o băutură absolut fermecătoare? Bucură-te de prospeţime şi savoare cu o limonadă colorată, cu gust spectaculos. Iată ce trebuie să faci:

Ingrediente (pentru 5 porţii)

 • 500 gr bucăţele de pepene roşu, curăţate de sâmburi şi coajă
 • 150 ml suc proaspăt de lămâie
 • Aproximativ 150 gr zahăr, în funcţie de dulceaţa pepenelui
 • 400 ml apă rece
 • Felii de pepene şi lămâie, pentru décor

Preparare

 1. Marunţeşte bucăţile de pepene în blender până obţii o spumă omogenă, pe care o poţi strecura cu ajutorul unei strecurători fine de ceai dacă doreşti să elimini surplusul de pulpă.
 2. Stoarce lămâile şi adaugă sucul peste cel de pepene.
 3. Adaugă apa şi zahărul şi amestecă bine.
 4. Poţi turna limonada astfel obţinută direct în pahare sau o poţi păstra la rece într-o carafă chic. Orice ai alege, decorează-ţi delicioasa băutură cu felii de lămâie şi pepene. Poţi adăuga şi o frunză de mentă, dar doar atunci când serveşti limonada imediat.

Delectează-te cu prospeţime în stil chic! Alege piesele potrivite pentru momentele tale fresh!

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu