Lifestyle

Limonada chic in trei variante aparte

Scris de Alexandra

Este perioada din an în care ai nevoie de mai multă hidratare, perioadă în care gusturile te îmbie şi te cuceresc cu texturile lor. De aceea, merită să-ţi delectezi simţurile cu limonada rece, proaspătă, care să-ţi dea energie. Dar ce faci dacă doreşti un gust aparte? Ţi-am pregătit trei reţete de limonadă chic. Încearcă-le!
 

 


Limonadă cu morcovi, bucuria celor mici

Ai nevoie de:

  • 500 gr morcovi răzuiţi sau tăiaţi mărunt,
  • 2 căni cu apă,
  • 3 căni cu suc de ananas,
  • 1 cană cu suc de lămâie,
  • apă rece pentru completat la final.

Cum o prepari: în prima fază, pui morcovul la fiert împreună cu apa, până se înmoaie. Laşi la răcit, apoi adaugi o cană cu suc de ananas şi mixezi cu blenderul. De asemenea, poţi folosi suc proaspăt stors în loc de amestecul fiert, dacă îţi plac gusturile mai puternice. Apoi, amesteci sucul de ananas rămas, cel de lămâie, amestecul obţinut mai devreme si apa rece, într-o carafă generoasă. Dai la răcit 2 ore, adaugi felii de lămâie şi deliciul tău e gata!


Limonadă cu pepene, pentru firi sofisticate

Ai nevoie de:

  • 1kg pepene tăiat cubuleţe, curăţat de sâmburi,
  • 150 gr zmeură proaspătă,
  • 250 ml suc de lămâie,
  • 250 ml apă,
  • gheaţă pentru servit.

Cum prepari: pepenele, zmeura şi sucul de lămâie se pasează cu blender-ul, apoi amestecul obţinut se strecoară. Adaugi apă rece, felii de lămâie şi băutura minunată e gata! Dacă pepenele este rece, atunci te poţi servi instant. Dacă nu, adaugă gheaţă sau lasă la răcit pentru o oră. Partea cea mai bună? Această băutură cu gust de vară poate fi ideală şi pentru cocktail-uri, la petrecerile fancy din grădină.


Limonadă cu lavandă, un gust proaspăt franţuzesc

Pentru amestecul cu lavandă, ai nevoie de:

  • 2 căni cu apă,
  • ½ cană cu zahăr,
  • o lingură cu miere, pentru savoare
  • 3 linguri cu lavandă uscată.

Pentru limonada ai nevoie de:

  • 2 căni cu suc proaspăt de lămâie,
  • 4 căni cu apă
  • felii de lămâie pentru decor.

Cum prepari: apa cu zahărul se pun la foc mic, până se transformă în sirop, apoi se adaugă lavanda. Se lasă încă 2 minute pe foc, până se întrepătrund aromele, apoi se dă la răcorit 15 minute. După ce s-a răcit, se strecoară cu atenţie. Într-o carafă se amestecă sucul de lămâie cu apa şi mierea, apoi se adaugă şi licoarea de lavandă. Se lasă la răcit sau se savurează cu gheaţă.
 
P.S. Cele mai chic căni pentru limonada minunată te aşteaptă aici.
 

Despre autor

Alexandra

Alexandra Iacob este Content Specialist la Chic Ville si isi doreste sa aduca magia chic in vietile oamenilor. Iubeste drumetiile la munte, noptile sub cerul instelat si jocul cu razele de soare. Iar atunci cand se plimba pe aleile colorate ale orasului Chic, ii place sa isi imagineze povesti fabuloase pentru fiecare obiect ce ii iese in cale.

Lasa un comentariu