Lifestyle

3 sfaturi chic pentru o zi reusita!

Scris de Chic Ville

Ne gândim cu nerăbdare la weekend, la momentele preţioase petrecute cu cei dragi sau poate chiar cu noi înşine, la acele dimineţi lungi pe care le savurăm în micul nostru castel cu perne şi aşternut fin. Cu siguranţă ne dorim să fim mai optimişti, mai relaxaţi, mai plini de viaţă în fiecare zi, mai ales la locul de muncă. Iată ideile noastre:
 
1. Începe dimineaţa în forţă!
 

 
Trezeşte-te cu 15 min mai devreme, admiră priveliştea de la fereastră în timp ce îţi bei cafeaua din cana care te face să zâmbeşti, pregăteşte-ţi un mic dejun cu preparatele care te bucură. Dacă ai timp, poţi face şi puţină mişcare, lucru chiar recomandat pentru o zi plină de energie.
 
2. Îmbracă–te altfel!
 
Ai cumpărat cândva o bluză, o pereche de pantaloni înfloraţi sau un cardigan pe care nu le-ai purtat niciodată? E timpul să le porţi! Încearcă un lucru nou care-ţi va oferi energie pentru întreaga zi! În vremurile de demult, egiptenii şi chinezii antici foloseau cromoterapia, puterea culorilor de a vindeca şi de a transmite emoţii. Iată ce credeau ei despre culori:
Roşu – folosit pentru stimulare mentală şi fizică, având şi rol de stimulare a circulaţiei sanguine
Galben – ales pentru stimularea nervilor periferici şi pentru purificarea corpului
Portocaliu – vindecător al sistemului respirator, sursă de energie
Albastru – ameliorează diferite afecţiuni, luptă împotriva durerii
Indigo – se credea, atunci, că poate vindeca afecţiuni ale pielii.
 
Când vine vorba despre starea de spirit, albastrul este calmant, portocaliul este energizant, nuanţa lavandei linişteşte. Adevărul este că fiecare percepe şi simte culorile în mod diferit. Tu bucură-te de magia culorilor şi reinventează-te în fiecare zi!
 
3. Fă ceva drăguţ pentru tine!
 

 
Reciteşte un fragment care te-a impresionat, ascultă o melodie de care îţi este dor, scrie-i unei prietene cu care ai pierdut legătura peste timp. Încearcă să faci ceva ce nu faci de obicei sau ceva ce ţi-ai promis de mult timp. Rezolvă acea problemă pe care o amâni de luni de zile. Astfel, te vei simţi mai bine. Iar la finalul zilei, relaxează-te în braţele celui drag urmărind apusul. Când ai urmărit apusul ultima dată?

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.