Recomandari Chic

5 idei chic pentru decorurile tale

Scris de Chic Ville

Acasă a devenit pentru noi mai mult decât locul în care ne retragem în fiecare seară. A devenit biroul nostru, locul nostru de relaxare, spaţiul de joacă şi atelierul în care ne punem pasiunile în practică. Şi totuşi, uneori poate ne dorim ca acasă să arate altfel, să aibă altă energie, să ne inspire şi să ne cucerească din nou şi din nou. Oare este posibil? Noi spunem că da! Iată câteva idei:

Rearanjează mobilierul

Uită de regulile din cărţile de design pentru o clipă şi imaginează-ţi casa visurilor tale exact aşa cum ţi-ai dorit-o. Apoi deschide ochii şi analizează piesele de decor şi de mobilier pe care le ai şi gândeşte-te cum le poţi folosi pentru a te apropia tot mai mult de casa mult visată. Poate că suntem obişnuiţi ca Acasă să arate mereu la fel, însă cu mici schimbări de poziţie a obiectelor de mobilier, cu accente de culoare şi elemente mereu proaspete, reuşim să dăruim decorurilor noastre acea prospeţime care ne va dărui stare de bine!


Transformă-ţi casa într-o oază a gândurilor bune

Sunt atât de multe lucruri pe care le poţi cuprinde într-o ramă foto! De la fotografii ale celor dragi, la mesaje sau citate care-ţi aduc stare de bine, la ilustraţii şi peisaje care contribuie din plin  la armonia decorurilor tale sau chiar la colaje cu flori presate, pentru iubitorii de handmade. Iar atunci când împrospătezi conţinutul ramelor tale foto, te bucuri de o atmosferă aparte, plină de culoare şi dinamism!


Împarte spaţiul în camere

Aici vom împărţi ideea în două capitole. În primul rând, ne referim la living-ul in-open sau la camerele mari. Pe acestea, le putem împărţi vizual folosind o piesă de mobilier cu rol de separator. Această piesă poate fi o canapea chic, cu un model premium, sau poate fi un raft deschis, decorat astfel încât să inspire din orice colţişor ar fi privit.

În al doilea rând avem camerele mai mici, dar pentru care avem câţiva aşi în mânecă atunci când vine vorba despre delimitare. Putem delimita spaţiul pentru biroul, spaţiul de joacă sau colţişorul de citit fie prin culori, fie prin texturi, fie prin variaţiuni stilistice. Astfel, facem din locuinţa noastră acel loc perfect pentru toate activităţile noastre.


Îndepărtează mobilierul de la perete

Este adevărat, se spune că mobilierul lipit de perete ne oferă mai mult spaţiu în camerele noastre. Însă atunci când petrecem foarte mult timp acasă, toată această senzaţie de corectitudine şi stricteţe stilistică ne poate da o stare ceva mai apăsătoare. Merită să încerci acest exerciţiu: trage canapeaua şi fotoliile ceva mai aproape de mijlocul camerei, astfel încât să poţi pune în spatele lor o plantă înaltă sau o lampă de perete ce te va ajuta să transformi fotoliul în locuşorul tău dedicat cititului. Alege şi o decoraţiune pentru perete pe care să o pui în valoare în spaţiul nou creat. Este posibil ca această mică schimbare să contribuie enorm la armonia de acasă.


Redecorează rafturile
Foto: @elenazamfir.photography, Instagram

Similar cu celelalte idei de mai sus, a venit rândul rafturilor să fie în centrul atenţiei. Ce-ai zice dacă ai schimba locul câtorva piese cheie în fiecare săptămână? Dacă ai încerca să pui cărţile pe orizontală în loc de verticală, măcar pentru o vreme? Dacă ai dărui fiecărui raft piese de o anumită culoare, pentru un impact cromatic interesant? Ei bine, toate aceste schimbări vor da prospeţime caseit tale şi o vor transforma în acel loc în care chiar te vei simţi bine.


Oricum ar fi locuinţa noastră – mică, mare, decorată în stil boho sau minimalist, misiunea noastră este să o decorăm astfel încât să ne aducă bucurie, cu posibilităţile pe care le avem. Creativitatea, încrederea în gusturile noastre, inspiraţia şi curajul ne vor fi de ajutor în aceasă misiune, şi trebuie să ne bazăm pe ele atunci când dăm un nou sens oazei noastre de bine. Cu fiecare decoraţiune aleasă cu sufletul, suntem mai aproape de casa pe care am visat-o dintotdeauna!

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.