Recomandari Chic

5 idei de decoruri de septembrie

Scris de Chic Ville

Începutul lunii septembrie nu înseamnă că trebuie să trecem brusc la decorurile de toamnă, că trebuie să renunţăm la decoraţiunile de vară atât de dragi nouă şi la momentele de răsfăţ cu note văratice. Iată cum poţi face trecerea între atmosfera de vară şi cea de toamnă, în decorurile tale:

Uniformizează paleta cromatică

Dacă vara vorbeşte despre culori puternice, vesele şi pline de energie, ştim foarte bine că toamna tinde spre notele pământii, naturale. Pentru o trecere cât mai chic între cele două sezoane, poţi alege ca decorul tău să aibă o bază în nuanţe de alb, crem sau ivoriu, şi să completezi cu accente pastelate, care poartă încă exuberanţa verii, dar o temperează pentru a se potrivi de minune cu povestea plină de şarm a toamnei.


Decorează cu texturi

Atunci când vorbim despre confort şi despre stare de bine, ne gândim mai ales la serile care tind să fie mai reci. Pe acestea, le poţi dichisi cu perne moi şi pături pufoase, care îţi vor ţine şi de cald şi care se vor aşeza chic în decorurile tale de acasă. Astfel, cu o pătură aşezată lejer pe canapea sau pe fotoliu, eşti mereu gata de momente de relaxare cu parfum de toamnă.


Include elemente naturale

Un pas important în decorurile care prevestesc toamna sunt piesele de inspiraţie naturală. Fie că mergi pe farfurii sau platouri din ceramică fină ce poartă modele de frunze, fie că decorezi cu plante naturale deshidratate, aduci decorurilor tale un plus de naturaleţe în nuanţele toamnei. În plus, poţi merge mai departe în alegerea pieselor decorative de acasă, folosind coşuri de ratan, cutii de bambus, platouri din lemn natur sau chiar mici piese de mobilier ce poartă cu mândrie textura lemnului. Astfel, aduci acel confort al caselor englezeşti în oaza ta de bine.


Alege ţesături diferite

Ştim că vara vine cu ţesături cât mai delicate, mai subţiri şi mai diafane, însă toamna vorbeşte îndeosebi despre confort şi armonie. E timpul să înlocuieşti feţele de pernă, draperiile şi feţele de masă cu ţesături mai groase şi mai dense, precum catifeaua sau împletiturile cu adaos de lână.


Luminează în stil chic

Acum, serile sunt mai scurte şi mai reci. Pentru a le încălzi şi pentru a te bucura de o atmosferă intimă şi primitoare, poţi merge pe varianta veiozelor în nuanţe blânde, a lumânărilor chic aşezate în decoruri speciale, sau chiar a felinarelor puse elegant în locuri cheie din locuinţă. Astfel, te vei bucura de lumină caldă şi liniştitoare, care te va ajuta să te relaxezi şi să te simţi minunat acasă.


Toamna este un anotim al căldurii acasă, al bucuriei, al rodului şi al liniştii. De aceea, trebuie să ne bucurăm din plin de fiecare clipă, iar acest lucru se poate întâmpla mai ales prin decoruri cu totul unice.

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu