Recomandari Chic

5 idei de piese chic pentru terasa Country

Scris de Chic Ville

Seria teraselor Chic continuă cu povestea unui decor Country, inspirat de decorurile exterioare americane şi de filmele western. Un astfel de decor este potrivit teraselor realizate din lemn, dar şi celor cu accente metalice, care doresc să împrumute din atmosfera călduroasă şi primitoare a faimoaselor poveşti ecranizate.

Iată câteva piese care se vor potrivi de minune:

Un fotoliu din piele eco, perfect pentru momente de relaxare. Alături de el, poţi asorta o carte de aventuri, o pălărie din paie aşezată cochet pe perete, câteva piese antichizate cu valoare emoţională şi o băutură rece, servită dintr-o cană mult iubită. Astfel, deja ţi-ai creat micul tău colţişor de bine, fie că îl amplasezi în interior, pe balcon sau pe terasă.

Textile răsfăţate. Faţa de masă pe care o alegi pentru masa servită alături de cei dragi, pernele perfecte pentru relaxare fără griji, covorul chic pe care îl aşezi la picioare – toate contribuie la crearea unui decor de inspiraţie country, atunci când mergi pe modele simple şi pe texturi naturale.

Platouri şi coşuri. Lemnul este materialul preferat pentru un decor country, pentru că inspiră naturaleţe şi scoate în evidenţă farmecul pieselor realizate manual. Astfel, atunci când alegi platouri, tăvi sau coşuri din fibre de lemn pentru depozitare sau pur şi simplu cu scop decorativ, vor aduce armonie şi eleganţă colţişorului tău de bine.

Ghivece şi vaze. Perfecte pentru un decor country sunt piesele din ceramică, deşi şi cele din metal pot face minuni. Astfel, atunci când alegi astfel de piese, mai ales pe cele în nuanţe pământii sau închise, poţi obţine un efect cu totul impresionant.

Sfeşnice şi felinare. Ca în cadrul oricărui alt stil, lumina joacă un rol foarte important. Alege lumânări înalte aşezate în sfeşnice în stil vintage, sau inventează sfeşnice din farfurii vechi pe care le păstrezi pentru că îţi sunt dragi. Fiecare piesă veche poate primi un rol nou în decorurile tale, aşa că lasă-ţi creativitatea să iasă în evidenţă!


Câteva idei despre stilul Country

Este un stil de inspiraţie americană, cu precădere din acele zone din care provin poveştile western. Atmosfera pe care acesta o aduce este primitoare, dar şi naturală, punând accent pe materiale simple.

Paleta cromatică a acestui stil se învârte în jurul brunurilor, dar şi a nuanţelor naturale, care se pot obţine prin pigmenţi vegetali – verde închis, albastru stins, roşu umbrit şi ocru.

Piesele cu puternică încărcătură emoţională sunt perfecte pentru acest stil, fie că vorbim de piese din metal pe care timpul şi-a lăsat amprenta, fie că este vorba despre piese din ceramică pe care le păstrezi datorită amintirilor pe care ţi le aduc. Acestea pot primi noi roluri în decorurile tale, aşa cum ţi-am povestit mai sus.

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.