Recomandari Chic

5 lucruri de făcut când #staiAcasă

Scris de Chic Ville

Acasă trebuie să fie oaza noastră de bine, în care fiecare activitate a zilei trebuie să se desfăşoare armonios şi cu rezultate cât mai bune. De aceea, decorul este foarte important. Un decor potrivit oferă cadrul ideal pentru tine şi cei dragi, atât când vine vorba despre job, relaxare, joacă, odihnă sau pasiuni. Iată 5 lucruri pe care le poţi face acasă, pentru a-ţi optimiza spaţiul şi pentru a-ţi aduce stare de bine.

Organizează şi dăruieşte armonie

Şi nu, nu ne referim doar la curăţenia clasică. Ne referim la curăţarea decorurilor de piese care şi-au pierdut însemnătatea sau care s-au deteriorat în timp, organizarea eficientă a lucrurilor cu adevărat utile din casă folosindu-te de coşuri şi cutii potrivite, poate chiar schimbarea mobilierului sau a culorii pereţilor.

Pentru că un decor primitor, desăvârşit, pune accentul pe fiecare detaliu. Alege culori pastelate, calme, care să te inspire. Lustruieşte mobilierul şi dedică timp organizării fiecărui raft. E timpul perfect să împrospătezi hainele subţiri şi să le pregăteşti pe cele groase pentru depozitare. Fă asta cu bucurie şi regăseşte-te, reinventează-te, descoperă-te. Pregăteşte-ţi casa şi sufletul de atmosfera îmbucurătoare a verii!


Redecorează

După ce ai organizat toate lucrurile aşa cum ţi-ai planificat, e timpul să redecorezi. Inspiră-te din pasiunile şi dorinţele tale – drumeţii la munte, relaxare pe plajă, grădinărit, şi alege piese decorative care să te reprezinte. Optează pentru culori vesele, pentru texturi jucăuşe şi uşoare, şi alege un model unic pentru fiecare cameră. Astfel, vei găsi un strop de nou în fiecare detaliu pe care îl planifici cu dăruire.

Creează colţişoare bucuroase în fiecare cameră, în care ghivecele şi vazele să fie adevărate scriitoare de poveşti florale pline de şarm. Dichiseşte-ţi plantele de interior cu ghivece elegante, colorate, care să-ţi bucure privirea. Optează pentru flori decorative, mereu înflorite, atunci când nu ai posibilitatea să alegi flori naturale. Astfel, micul tău univers va prinde viaţă şi culoare, iar optimismul îşi va face loc în fiecare clipă.


Amenajează-ţi un locuşor doar pentru tine

Pentru că ai nevoie de relaxare şi pentru că meriţi să ai un locuşor doar al tău în oaza ta de bine, investeşte în piesele care îţi plac cu adevărat.

În living, poate fi vorba despre un fotoliu răsfăţat aşezat lângă fereastră, alături de un suport pentru flori şi o măsuţă de cafea pe care să ţii cartea preferată şi o vază cu flori minunate. Pe balcon, poţi alege un balansoar şi un cufăr, care are în egală măsură rol de depozitare şi de măsuţă. Pe terasă sau în grădină poţi alege un hamac răsfăţat, de care să te bucuri într-o feerie de verde. Oriunde ai alege să te bucuri de momente unice, asigură-te că îţi pui amprenta creativă până la cele mai mici detalii.


Fă mişcare

E timpul să te bucuri de vremea ceva mai călduroasă şi să-ţi pui corpul în mişcare – fie că vorbim despre yoga, aerobic, exerciţii simple sau complexe. Mişcarea, chiar şi în casă, îţi aduce stare de bine şi energie, pachetul perfect pentru activitate zilnică şi concentrare. Astfel, vei avea mai multă energie pentru lucrurile dragi ţie, iar mintea ta va fi activă şi optimistă.


Investeşte în pasiunile tale

Pasiunile tale vorbesc despre tine. Despre dorinţele şi aspiraţiile tale. Despre creativitatea şi unicitatea ta. Fie că îţi place să pictezi, să explorezi universuri pline  de viaţă în cărţi din cele mai diverse feluri, fie că iubeşti să încerci reţete noi sau să dansezi pe ritmuri fermecătoare, dăruieşte-ţi timp doar ţie şi pune-le în practică. Astfel, casa ta va deveni, cu adevărat, locul tău special. Investeşte în tine, investeşte în casa ta şi transformă fiecare clipă în ceva util, care să-ţi aducă bucurie.

Acasă este cel mai frumos loc din lume. Creează-ţi locuinţa visurilor tale!

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu