Recomandari Chic

5 note stilistice pe care le vom întâlni în 2022

Scris de Chic Ville

La începutul fiecărui an, specialiştii în domeniul home&deco vorbesc despre tendinţele pe care decorurile noastre le vor îmbrăţişa pe parcursul anului ce urmează. Aceste tendinţe sunt date de modul în care însemnătatea lui “acasă” se schimbă în funcţie de avântul social, dar şi de nostalgie, de dorul pentru inspiraţia de demult sau de dorinţele pentru un viitor decorat aparte. Iată cum se arată 2022 în domeniul fermecător al decorurilor de acasă!

Inspiraţie din natură

După aproape 2 ani în care modul în care funcţionăm social şi personal s-a schimbat, şi modul în care ne raportăm la Acasă s-a schimbat. Dorinţa de a ne reconecta cu natura este tot mai aprigă, acest lucru simţindu-se şi în decorurile noastre. Nu este de mirare că această tendinţă este în topul preferinţelor anului trecut, prelungindu-se, iată, şi în 2022.

Vorbim aici atât despre piese de mobilier şi decoraţiuni din materiale naturale, dar şi despre armonia adusă de lumina naturală şi de aerul proaspăt şi curat pe care îl primim cu geamurile şi braţele deschise. În plus, şi plantele şi-au găsit un loc aparte în decorurile şi-n sufletele noastre, aducându-ne un plus de energie şi confort.


Sustenabilitate

Lucrând îndeaproape cu tendinţele eco, arta de a ne decora casele are nevoie, deci, de piese cu valoare şi grijă pentru mediu. De aceea, piesele rezistente, din materiale naturale, sunt cele care vor da casei tale o atmosferă de poveste aşezată elegant pe note contemporane. Astfel, vom alege piese durabile şi potrivite pentru stilul nostru preferat, piese de bază pe care le putem folosi ani de-a rândul în decoruri cât mai variate şi mai originale.

În plus, provocarea de a crea un decor în armonie cu mediul, durabil şi personal poate fi de-a dreptul interesantă, punând accentul pe personalitate, pe unicitate şi pe creativitate.


Spaţii personalizate

O altă tendinţă înrădăcinată pe parcursul anului trecut şi extinsă anul acesta este crearea spaţiilor personalizate, funcţionale, în care fiecare locuitor al casei să-şi găsească liniştea şi să-şi poată derula cu succes atribuţiile de peste zi. Un astfel de spaţiu ţine cont atât de preferinţele şi pasiunile fiecăruia, dar şi de particularităţile şi unicitatea locuinţei.


Influenţe din anii ‘70

Aşa cum vorbeam mai devreme despre nostalgia stilurilor trecute, iată că 2022 aduce câteva influenţe din coloraţii ani ’70. Ne vom delecta, deci, cu nuanţe din familia teracotei, dar şi cu albastru cobalt şi muştariu însorit, roz pudrat, cât şi cu accente aurii şi texturi bogate.


Întoarcere la tradiţie

Din nou revenim la piesele din materiale naturale, dar acum adaugăm şi şarmul simplităţii şi a funcţionalităţii precise, alegând îndeosebi piese cu detalii unice sau cu istorie. Bineînţeles, tot aici se vor alătura şi piesele de mobilier sau decoraţiunile pe care le-am primit în drumul parcurs de-a lungul generaţiilor, piese pe care le putem restaura şi le putem aşeza la baza decorurilor noastre cu note contemporane.


Aceste tendinţe ne vor ghida, aşadar, în dichisirea interiorului de acasă în acest an, jucându-ne cu materiale naturale, texturi fermecătoare, nuanţe blânde şi o atmosferă generală de bine, de regăsire, de optimism şi linişte. Casa noastră e cel mai frumos loc şi cel mai drag sufletului, aşa că trebuie să o dichisim pe măsură!

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu