Lifestyle

5 orase de vizitat in 2019

Scris de Chic Ville

O vorbă veche spune ca în fiecare zi trebuie să descoperi ceva nou. Noi ţi-am pregătit o listă cu 5 oraşe pe care merită să le vizitezi anul acesta.
 

1. Dordogne, Franţa

 

Sursa foto: GUNNAR KNECHTEL via National Geographic
 
Anul acesta, Dordogne îşi sărbătoreşte centenarul, culminând cu festivalul occitan Félibrée. Este o sărbătoare multiculturală, cu influenţe franţuzeşti, spaniole, catalane şi italiene, iar acest lucru se observă în toate elementele care dau farmec unui festival – preparate culinare, muzică, dans, costume. O explozie de bucurie şi culoare, care se întâmplă în perioada 5-7 iulie. Farmecul oraşului vechi te va convinge, de asemenea, să îndrăgeşti pe dată acest oraş.
 

2. Vevey, Elveţia

 

Sursa foto: RADOMIR REZNY via National Geographic
 
Sărbătorit o dată la 20 de ani, festivalul viticol sau La Fête des Vignerons este o sărbătoare grandioasă, un lucru pe care trebuie să-l vezi măcar o dată în viaţă. Festivalul face parte din patrimoniul evenimentelor UNESCO, iar prima sa celebrare a fost în 1797, intervalul dintre ediţii fiind, de-a lungul timpului, între 14 şi 28 de ani. Daca doreşti să partici la festival, tot ce trebuie să ştii este că biletele sunt puse în vânzare pentru festivalul oficial, însă magia se întâmplă din 20 iu6ie până în 11 august.
 

3. Matera, Italia

 

Sursa foto: MARCO BRIVIO via National Geographic
 
Oraşul Capitală Culturală Europeană în 2019, Matera este celebru pentru locuinţele săpate în stâncă, abandonate în anii 1950. Acest oraş minunat renaşte cu fiecare zi care trece, oferind vizitatorilor ceva nou la fiecare vizită. Comorile locale au fost păstrate ascunse, însă cu timpul au fost descoperite şi etalate întregii lumi. Biserici cu fesce pictate, foarte bine păstrate, clădiri care impresionează prin stilul caracteristic zonei, străzi cu aer de film din secolul trecut. O bucurie pentru simţuri.
 

4. Cairo, Egipt

 

Sursa foto: RAINER HACKENBERG via National Geographic
 
Cairo deja nu mai are nevoie de descrieri. Este un oraş în care cultura, istoria şi poveştile se împletesc cu armonie. Începând de anul acesta, Cairo găzduieşte cel mai mare muzeu din lume dedicat unei civilizaţii – peste 50.000 de artefacte, peste 5.000 de piese datând din vremea tânărului Tutankhamun. Cu ce te va mai cuceri acest muzeu? Cu o vedere monumentală asupra piramidelor.
 

5. Galway, Irlanda

 

Sursa foto: ANGEL VILLALBA via National Geographic
 
Oraş gastronomic în 2018, Capitală Culturală Europeană în 2020. Ce înseamnă acest lucru? O sumedenie de manifestări artistice şi culinare care au rolul să continue tradiţia anului trecut şi să pregătească evenimentele anului viitor. Te vei întâlni la tot pasul cu acte artistice, fie în zona centrală, fie în cea de coastă, care vor culmina cu demonstraţii culinare cărora nu le vei putea rezista.
 
Tu unde mergi anul acesta?

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu