Recomandari Chic

5 sfaturi Chic pentru un picnic în stil franţuzesc

Picnic frantuzesc
Scris de Chic Ville

Este acea perioadă din an în care putem să ne bucurăm de cine aromate sau de prânzul din weekend într-un mod cu totul inedit, în mijlocul naturii, acolo unde razele de soare ne mângâie şi ne aduc stare de bine.  Iar acum, cum lavanda, grâul şi floarea-soarelui îşi răspândesc magia peste tot, se potriveşte de minune să vorbim despre picnicul în stil franţuzesc, atât de drag nouă.

În primul rând, aflăm că termenul de picnic vine chiar din Franţa, de la alăturarea “pique nique”, ce se traduce în linii mari prin “a ciuguli lucruri mărunte”. La origine, acest ritual era dedicat caselor aristocrate şi avea loc îndeosebi în interior, fiecare invitat aducând vin sau preparatele specifice familiei sale.

Serile astfel dichisite erau animate cu stare de bine şi energie, şi erau umplute cu jocuri de cărţi, discuţii despre subiecte felurite şi, uneori, cu momente de dans.

Cu timpul, aceste obiceiuri s-au păstrat în oarecare măsură şi au evoluat conform epocii, însă întregul ritual s-a mutat afară, fie că este vorba de parc, o poiană sau propria grădină.

Cos de picnic

Iată câteva elemente care dau şarmul unic unui picnic în stil franţuzesc:

Un coş de picnic în stil franţuzesc

Cochet, împletit din fibre naturale, dichisit cu textil chic la interior şi purtând toate necesare unui picnic reuşit, un coş în stil franţuzesc este accesoriul ce nu trebuie să lipsească dintr-un astfel de moment aparte. Poţi aşeza înăuntru gustările esenţiale acestui moment special şi băuturile ce ţin companie preparatelor. În plus, te bucuri din plin de o atmosferă cu note vintage, pe placul sufletului tău.

O pătură moale, cochetă

Împletită din fibre naturale, cu franjuri jucăuşi pe margini şi nuanţe naturale ce se potrivesc perfect cu atmosfera de afară – aşa este descrisă pătura perfectă pentru un picnic în stil franţuzesc reuşit. O pătură chic completează atât cu confort, cât şi cu eleganţă vizuală.

Detaliile care fac diferenţa

Optează pentru un sentiment natural, preţios. Alege elemente din lemn, bumbac sau ceramică finisată natural, alege nuanţe de bej şi crem ce se armonizează perfect cu natura şi bucură-te de simplitate în cel mai elegant mod. Atunci când îţi doreşti să completezi atmosfera şi mai creativ, poţi adăuga flori şi lumânări parfumate ce vor aduce, negreşit, stare de linişte interioară.

Preparate în stil franţuzesc

Cu siguranţă, cheia unui picnic în stil franţuzesc stă în preparatele pe care le savurezi. Optează pentru brânzeturi uşoare, struguri, biscuiţi săraţi şi măsline, şi completează gusturile cu un vin bun sau cu un ceai rece dichisit cu lavandă.

Adoptă un stil lejer

Şi îmbrăcămintea ta te ajută să îţi dăruieşti un moment cu totul aparte. Optează pentru haine lejere din materiale naturale, pentru nuanţe blânde şi accente naturale, şi, bineînţeles, nu uita cocheta pălărie de paie cu fundiţă decorativă!


Picnic frantuzesc

Esenţa unui picnic franţuzesc stă atât în eficienţă, cât şi în spiritul tradiţional de “joie de vivre”. Inspiră-te şi dăruieşte-ţi clipele pe care le vei preţui o viaţă întreagă!

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu