Recomandari Chic

5 Tendinţe Chic în 2021

Scris de Chic Ville

Dacă 2020 a fost despre regăsire, despre siguranţă şi despre crearea unui ambient primitor, confortabil şi mai ales protector, iată că 2021 continuă aceste tendinţe, punând accentul pe unicitate. De aceea, ţi-am scris câte ceva despre stilurile care îşi vor pune amprenta peste acest an, atât în domeniul Home & Deco, cât şi în lifestyle.

 

1.      Cottage Core

Imagine: Future / David Brittain

Acest stil este un melanj armonios între vintage, country, natural şi un strop de glamour. Practic, vei cuprinde piese din stiluri diferite, pe care le vei combina armonios într-un decor care să-ţi vorbească din plin despre confort. De ce? Pentru că o locuinţă nu trebuie decorată riguros, după reguli scrise cu stricteţe, ci trebuie decorată exact aşa cum este viaţa – cu lucruri unice, speciale în felul lor propriu, care se regăsesc datorită elementelor care le aduc împreună. Poate că împreună creează o paletă cromatică pe placul tău, sau poate că se aseamănă prin accente antichizate sau textură. În plus, Cottage Core vorbeşte despre nostalgie, despre nevoia accentuată de confort şi despre şarmul pe care îl are un decor atunci când prinde contur în mâinile tale.

 

2.      Classic Traditionalism

Imagine: Kit Kemp/Andrew Martin Interior Designer Review Vol.24

Aceasta este o tendinţă atemporală, care îşi ia inspiraţia din stilurile secolelor XVIII şi XIX. Încorporează piese ce amintesc de arta clasică, antichităţi cu accente moderne, piese cu istorie. Traditionalismul Clasic aduce un strop de armonie şi desăvârşire oricărui spaţiu, dând astfel senzaţia unui decor plin, complet, funcţional şi totodată cu un puternic rol estetic.

 

3.      Rustic Vogues

Imagine: David Brittain

O interpretare a stilului Cottage Core cu note mult mai sofisticate, acest stil este destinat celor care-şi doresc confort în stil modern acasă. De asemenea, este stilul perfect pentru cei care-şi doresc o infuzie de detalii şi caracteristici unice în decorurile de acasă. Această abordare este perfectă mai ales pentru locuinţele care au ceva aparte, precum forme neregulate are camerelor, bârne vizibile, podele din piatră sau lemn vechi, sau chiar pereţi cu textură sau cu lambriu. Însă poate fi alegerea ideală şi pentru locuinţele clasice, printr-un echilibru bine studiat între nou şi vechi. Poţi obţine acest efect căutând piese decorative cu texturi bogate, cu tuşe antichizate, în locul celor cu finisaje lucioase sau impecabile.

 

4.      Global influence

Imagine: The Private House Company/Andrew Martin Interior Designer Review Vol.24

Inspirată de nuanţe calde, pământii, de naturaleţea textilelor şi a materialelor clasice, această tendinţă se potriveşte de minune cu locuinţele în care tronează lemnul, ratanul, tapiţeriile din bumbac şi accesoriile din bambus. Acest stil este de foarte multe ori caracterizat ca Bold Safari, pentru că este influenţat de viaţa sălbatică, de naturaleţea ei unică. Luându-şi inspiraţia din natură, din dorul de a scăpa din cotidian, acest stil reflectă întocmai nostalgia pe care ne-o aduce modul de viaţă actual pe care trebuie să-l îmbrăţişăm. Culorile calde, texturile familiare şi efectul natural sunt cele care transformă casa noastră într-un sanctuar de bine.

 

5.      Distant shores

Pentru că vorbeam despre dorul de a face o escapadă din cotidian, iată că acesta a fost transpus într-un stil aparte. Această tendinţă înseamnă aducerea bucuriei unei vacanţe în casa noastră – de la motive marine la modele tropicale, de la culori puternice la acel verde unic al naturii ce trăieşte.


 Aceste stiluri sunt aici pentru a ne ghida, pentru a ne da speranţă şi pentru a ne umple de entuziasm şi energie. Pentru că atunci când redecorăm micul nostru spaţiu pe care îl numim acasă, ne croim un loc de suflet, un loc care ne aparţine nouă, exact aşa cum suntem.

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.