Lifestyle

5 tipuri de ceai pentru o iarna Chic

Scris de Chic Ville

Iarna, acest sezon minunat care ne bucură privirea cu un spectacol de alb, zâmbet şi decoruri de poveste, ne invită la chic-momente de răsfăţ. Vedeta? Un ceai aromat, desigur! Servit cu biscuiţi dulci sau cornuleţe fragede, musai într-o ceaşcă minunată, ceaiul este benefic atât corpului, cât şi sufletului. Care sunt ceaiurile ideale pentru zilele de iarnă? Îţi spunem noi!
 
ceai chic
 
Mâini reci, fulgi de zăpadă pe haine şi obrajii roşii – toate vin la pachet cu bucuria iernii, cu amintiri frumoase de când eram copii şi cu nerăbdarea de a ajunge acasă şi de a savura parfumul de ceai ce ne îmbie la momente de relaxare chic. Fie că alegi un ceai tonic, unul pentru sporirea imunităţii sau unul pentru un somn liniştit, alege-ţi ceaşca chic şi citeşte mai departe!
 
Ceaiul de ghimbir – cu parfum puternic, gust exotic şi mii de beneficii pentru corp şi minte, ceaiul de ghimbir creşte imunitatea şi rezistenţa în faţa răcelii. Mai mult, este un bun tonic pentru momentele tensionate şi pentru stările de oboseală, pe care le înlătură cât ai clipi!
 
Ceaiul de afine – special pentru pasionaţii de ceaiuri fructate, acesta are un efect antioxidant, ajutând organismul să capete rezistenţa necesară împotriva micilor neplăceri ale iernii. Mai mult, pentru creşterea imunităţii, poţi alege şi ceaiul de cătină, bogat în vitamina C, ceaiul negru băut după masa de prânz, preferatul personalităţilor puternice, sau ceaiul de scorţişoară, minunea parfumată a naturii.
 
Ceaiul de rădăcină de lemn dulce – dacă frumoasele momente la săniuş au lăsat mici urme asupra ta, ceaiul de rădăcină de lemn dulce va lupta eficient împotriva congestiei nazale, tusei sau febrei. Astfel, te vei bucura de o iarnă minunată, dar şi de un gust fermecător, de bomboane aromate.
 
La ceas de seară, pentru un somn bun, iată tipurile de ceai care te vor ajuta să păşeşti într-o lume a viselor ca în poveşti, gata de pus în ceainic:
 
Ceaiul de lămâie – ca o îmbrăţişare caldă a celei mai dragi persoane sau ca un masaj benefic, ceaiul de lămâie relaxează, încântă şi contribuie la buna odihnă de peste noapte. Tratează anxietatea, insomnia, stările de tensiune, fiind şi un bun antioxidant.
 
Ceaiul de tei – cu o poveste ce începe cu “a fost odată ca niciodată”, ceaiul de tei este cel mai cunoscut tămăduitor în arta somnului odihnitor. La fel ca el, dar cu o poveste ceva mai nouă, ceaiul de verbină sau cel de valeriană este ideal pentru un somn bun, care te va ajuta să întâmpini o nouă zi cu braţele deschise.
 
ceai chic
 
Pentru că ne inspiri în fiecare clipă, găseşti aici şi reţete de chic-cornuleţe, pe care să le asortezi ceaiului preferat!

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu