Recomandari Chic

7 motive pentru care iubim cafeaua

Scris de Chic Ville

Poate cel mai bun mod de a ne trezi dimineaţa sau cel mai Chic mod de a-ţi răsfăţa o după-amiază alături de cele mai dragi prietene, cafeaua sigur are mii de poveşti de spus, împreună cu fiecare aromă delicioasă. Care sunt motivele pentru care iubim atât de mult cafeaua? Iată-le!
 

 
1. Parfumul – parfumul îmbietor al cafelei de dimineaţă, care ne convinge să ne dezlipim de păturile moi şi de pernele ce ne îmbie să mai visăm un pic. Buna dispoziţie pe care ne-o oferă mirosul de cafea atunci când mergem către birou. Şi da, parfumul cafelei pe care îl căutăm, mai apoi, în geluri de duş, aromatizatoare de cameră sau agende cu notiţe secrete.
 
2. Gustul – diferit în funcţie de fiecare sortiment de cafea, gustul este cel care ne îmbie zi de zi. Amăruie, dulce, cu lapte sau fără, cu un strop de caramel sau vanilie, gustul de cafea este o feerie ce merită savurată picătură cu picătură.
 
3. Energie – atunci când momentele par grele sau solicitante, o cafea delicioasă ne oferă energia de care avem nevoie. Cum spune vorba, fiecare cafea e un pas înainte.
 
4. Relaxare – dar dacă am avut o zi agitată, iar tot ce ne trebuie e un moment de răsfăţ alături de o carte bună sau de serialul preferat? Nimic mai delicios, atunci când este completat de o ceaşcă plină cu fericire.
 
5. Social Star – ţi-e dor de cea mai bună prietenă, ai nevoie de un sfat preţios sau pur şi simplu de o şuetă la care să vă amintiţi de toate momentele frumoase? Primul lucru pe care îl faci este să o inviţi la o cafea. Ah, cafea!
 
6. Motivul cultural – pentru iubitorii cafelei, cu siguranţă originea acesteia este importantă. Ethiopia, Brazilia, Columbia, Peru sau Costa Rica, fiecare ţară oferă mai mult decât un sortiment nou – oferă un bagaj cultural fermecător, pe care merită să îl descoperi. Mai mult, cafeaua a devenit o formă de artă – prepararea, servirea, savurarea – în toate acestea stă câte un strop de magie izvorâtă din imaginaţia debordantă a creatorilor de frumos. Iar vedetele sunt cele mai chic ceşti de cafea!
 
7. Diferite gusturi – cu lapte, cu zahăr, la filtru, la ibric, la automat – cum iubeşti cafeaua? Noi o iubim în fiecare mod!
 

 
Tu de ce iubeşti cafeaua?

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu