Recomandari Chic

7 beneficii ale oglinzilor acasă

Scris de Chic Ville

Oglinzile sunt magice, unice şi cu totul speciale! Nu doar că au fost întrebuinţate ca personaje importante în cele mai spectaculoase poveşti, ci şi ca construirea unor interioare emblematice, care ne-au rămas în minte fără dar şi poate. Iată 7 moduri în care oglinzile completează experienţa chic a decorurilor noastre!

oglinda chic ville
Oglinzile chic produc iluzia de spaţiu

Acest lucru se potriveşte mai ales în încăperile de dimensiuni mici, al căror stil poate fi îmbunătăţit considerabil cu un truc simplu şi chic – o oglindă aşezată astfel încât să reflecte o zonă aerisită, deschisă.

Oglinzile chic creează decoruri

Oglinzile sunt cele care pot deveni cu eficienţă punctul de interes într-un decor, fie că vorbim despre stilul minimalist, clasic sau vintage. Poţi atrage atenţia către o piesă de mobilier aparte sau către o particularitate interesantă a peretelui, sau le pot reflecta, dând camerei o atmosferă plină de stil şi eleganţă. În plus, o oglindă cu o ramă bogat ornamentată va fi o adevărată bijuterie pentru decorul tău.

Oglinzile sporesc frumuseţea unei încăperi

Poţi alege o oglindă pentru a focaliza atenţia pe o vază specială sau pe o piesă de mobilier de suflet, decorată aşa cum îţi place. Dar aici este şi un risc: atunci când îndrepţi oglinda către o zonă aglomerată vizual, decorul tău poate fi în dezavantaj.

Un alt mod de a folosi o oglindă pentru a defini stilul casei tale este să o aşezi astfel încât să atragă privirea sau să ascundă anumite imperfecţiuni, la fel cum poţi face cu un tablou sau cu un décor de perete.

oglinda chic ville
Oglinzile maximizează lumina unei camere

Aşa cum oglinzile pot dubla efectul unui decor impresionant prin reflectarea lui, pot spori şi luminozitatea unei încăperi. Cum poţi face asta? Ori prin aşezarea unei oglinzi pe peretele opus ferestrei, ori prin aşezarea ei în funcţie de sursele de lumină artificială. În plus, atunci când decorul tău se bucură de un candelabru preţios sau de o veioză magică, poţi dubla atât lumina răspândită de acestea, cât şi frumuseţea şi unicitatea lor.

Oglinzile aduc energie pozitivă unei camere

Folosite îndeosebi în decorurile feng shui, oglinzile reprezintă apa şi pot ajuta la echilibrarea stilului unei încăperi sau la accentuarea scopului acesteia. Mai mult de atât, o oglindă aşezată în holul de la intrare îi ajută pe cei ce-ţi trec pragul să se simtă primiţi cu braţele deschise, într-un loc primitor şi călduros.

Oglinzile te ajută să arăţi impecabil

Ajungem iată şi la scopul principal al unei oglinzi. Grija pentru tine şi pentru ţinuta ta sunt elemente ce-ţi vor croi cu eleganţă întreaga zi, astfel că oglinzile joacă un rol cât se poate de important. Fie că vorbim despre o scurtă privire în oglindă după masă sau după un drum pe-o vreme agitată, fie că vorbim despre îngrijirea de dimineaţă sau de seară, oglinzile chic trebuie aşezate în puncte cheie. De exemplu, o oglindă aşezată pe holul de la intrare te poate ajuta să faci o scurtă verificare înainte să pleci, la fel şi una aşezată în garaj.

Oglinzile oferă siguranţă sporită în casă

Aşa cum în magazinele mari oglinzile ajută consultanţii să ţină totul sub control, iată că şi acasă poţi aduce un plus de siguranţă în acest mod, cu oglinzi aşezate chic în locuri cheie.

oglinda chic ville

Îndrăzneşte să dai casei tale un şarm aparte şi foloseşte decorurile în avantajul tău! Inspiră-te şi creează-ţi casa visurilor tale!

Imaginile fac parte din arhiva Chic Ville. Este posibil ca produsele prezente în acestea să nu mai facă parte din portofoliul de produse.

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.