Recomandari Chic

7 idei Chic pentru terasa şi balconul tău

Scris de Chic Ville

Te pregăteşti să creezi un decor feeric pe terasă, ca să-ţi bucure atât serile călduroase, cât şi sfărşitul de săptămână? Avem câteva idei pentru tine! Iată care sunt tendinţele în domeniu, dar şi ce piese vor aduce confort, armonie şi atmosferă de poveste terasei tale!

 

1.    Descoperă stilul Macramé

Acest stil delicat va continua să fie un trend preferat în decorurile de pe balcon, terasă sau grădină, şi anul acesta. Pornind de la noduri elegante, de la sfori răsucite sau legate în cele mai creative moduri, acest stil poate fi regăsit în multe piese de pe terasă – de la ţesături la covoare, perne, hamace şi chiar piese de mobilier realizate din fibre împletite.

 

2.   Adu confort cu plante verzi

Atingerea de verde este un element esenţial în decorurile tale de pe balcon sau terasă, pentru că te poartă cu gândul în lumea grădinilor botanice franţuzeşti. Aduc oazei tale de bine acea atingere calmă şi delicată, oferind senzaţia de confort şi aducând plăcere vizuală. În plus, ajută şi la îmbunătăţirea aerului, mai ales când alegi plante cu frunze mari.

Există o infinitate de posibilităţi atunci când vine vorba despre plantele pe care le poţi alege pentru terasa ta, însă noi îţi recomandăm plantele cu rezistenţă sporită la schimbări bruşte de temperatură. Poţi crea un mix de plante şi te poţi juca atât cu ghivecele chic, cât şi cu dispunerea lor pe înălţime, fie că foloseşti etajere sau fie că alegi suporturi pentru perete.

3.   Decorează cu textile chic

Un mod simplu şi elegant de a-ţi crea un decor nou pe terasă sau pe balcon este alegerea textilelor potrivite. Alege perniţele moi în modele inspirate, care-ţi vor aduce confort. Mizează pe covoare din fibre naturale pentru o atmosferă primitoare şi îmbietoare. Nu uita de culorile anului – corai, bej, galben-lămâie, turcoaz delicat, muştar sau griuri fine.

4.  Alege lemn, bambus şi ratan

Aici vorbim nu doar despre mobilierul pe care îl alegi pentru terasa sau balconul tău, ci şi despre elementele care te ajută atât la decor, cât şi la depozitare – coşuri, cutii, tăvi sau platouri. Elementele din lemn sau fibre naturale sunt atemporale şi elegante, aducând oazei tale de bine o atmosferă liniştitoare. În plus, nuanţele calde şi textura naturală te ajută să creezi un decor tare drag, ce vorbeşte despre naturaleţe şi simplitate.

5.   Încorporează elemente de metal

Fie că vorbim despre elementele de stabilitate de la scaune sau măsuţe, fie că vorbim despre elemente decorative, metalul are o valenţă puternică în aspectul vizual al decorurilor noastre. Rezistent, durabil şi mereu elegant, poate fi îmbinat armonios cu lemnul, astfel croind o atmosferă chic, echilibrată şi în ton cu cele mai noi tendinţe.

6.  Alege ghirlandele luminoase

Fie că vorbim despre instalaţii cu LED-uri, fie că ne gândim la candele cu lumânări din ceară sau fie că optăm pentru felinare cu modele romantice, lumina este cheia unui decor cu totul fermecător.

7.   Optează pentru mobilierul jos

Aici ne referim la măsuţe mici, tabureţi sau chiar perne de podea, care aduc o atmosferă confortabilă chiar şi în spaţiile înguste. În plus, le poţi alătura unui fotoliu tip cuib care să dea tonul decorurilor tale, astfel creezi un spaţiu echilibrat, croit cu atenţie la toate detaliile care chiar contează.


Inspiră-te, creează, bucură-te de clipe uimitoare în mica ta oază de bine de acasă! Descoperă piesele perfecte pentru terasa ta de vis, pe site!

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu