Recomandari Chic

7 motive pentru care plantele nu trebuie să lipsească dintr-o locuinţă

Scris de Chic Ville

Fie că vorbim despre plantele în ghiveci, fie că vorbim despre florile tăiate, fie că vorbim despre cele decorative, efectul estetic al acestora este, cu siguranţă, de necontestat. Aduc armonie decorurilor noastre, culoare şi un plus de şarm, beneficii de necontestat pentru starea noastră de bine. Pe lângă acestea, iată ce beneficii mai au plantele în ghiveci:1. Reduc stresul, calmează tensiunea, chiar şi printr-o singură privire. 5 minute petrecute într-un decor cu multe plante relaxează mintea şi, astfel, contribuie la o mai bună gestionare a emoţiilor şi a fluxului de lucru. Mai mult de atât, este recomandat ca fiecare persoană să aibă în jurul său propria oază de verdeaţă, fiind aceasta chiar şi o mică plantă într-un ghivecel.

2. Absorb toxinele din aer şi acţionează ca mici fabrici de oxigen. Pentru o bună funcţionare a fluxului sanguin, este foarte importantă calitatea aerului pe care îl respirăm. Plantele fac o treabă bună în a filtra impurităţile, oferindu-ne un mic ajutor în îmbunătăţirea aerului şi, deci, a stării noastre de bine.

3. Reduc oboseala psihică. Aici, plantele joacă un rol important prin mai multe elemente – fie că vorbim despre un decor de poveste, cu plante aşezate în ghivece sau vaze romantice, fie că vorbim despre capacitatea plantelor de a filtra aerul.

4. Reduc presiunea, starea de apăsare, dar şi tensiunea musculară. Acest lucru se întâmplă din aceleaşi motive pentru care plantele reduc şi oboseala psihică. Astfel, ajută atât fizic, cât şi emoţional.

5. Ajută la relaxare şi la concentrare. Astfel, plantele contribuie la creşterea productivităţii, a creativităţii, a procesului de generare de idei, dar şi a îmbunătăţirii capacităţilor de rezolvare a problemelor. Plantele sunt, cu adevărat, magice, şi sunt ideale în camerele de birou sau în spaţiile destinate lucrului sau lecturii. Astfel, cel mai bun companion al colţişorului tău de citit va fi, negreşit, o plantă cu frunze mereu verzi, care te va ajuta să te concentrezi pe descoperirea tărâmurilor descrise în carte.

6. Grăbesc vindecarea. Din punct de vedere medical, s-a dovedit că plantele au un rol magic în a ajuta pacienţii de a se recupera mai uşor în cazul traumelor, a intervenţiilor chirurgicale şi a afecţiunilor de ordin emoţional.

7. Umidifică aerul într-un mod natural, sănătos. Plantele transformă 97% din apa pe care o primesc în vapori. Mai mult, plantele aşezate în cameră înseamnă o atmosferă mai bună în ceea ce priveşte calitatea aerului, fapt ideal pentru evitarea problemelor respiratorii.Iată cât de multe beneficii aduc plantele sănătăţii noastre, atât prin calităţile lor curative, cât şi prin farmecul lor estetic. Iar atunci când sunt aşezate în cele mai chic ghivece şi vaze, cu siguranţă vor aduce un plus de eleganţă decorurilor ce dau sens locuinţei. În plus, pot fi aşezate şi în decoruri chic, originale şi creative, despre care ţi-am scris aici.

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.