Recomandari Chic

7 tendinţe Chic pentru această vară

Scris de Chic Ville

Vara este anotimpul perfect pentru a da locuinţei tale o nouă înfăţişare. De la culori puternice, câteva trucuri de decor ici-colo, poţi transforma propria casă într-o destinaţie de vacanţă. Fie că visezi la momente relaxante pe plajă, fie că te gândeşti la o cabană în peisajul mirific al munţilor, poţi reproduce acea senzaţie de bine în casa ta. Trebuie doar să ai încredere în gusturile tale!

Iată 7 tendinţe apreciate în această vară:

  1. Modele florale

Piesele decorative cu modele florale sunt perfecte pentru vara, pentru că aduc prospeţime, eleganţă, culoare şi stare de bine. Aşa că încorporează-le cu încredere în decorurile tale! De la tapet, la draperii, perne moi sau ţesături pentru masă, găseşti ceva chic de adăugat fiecărei camere pentru o atmosferă florală minunată. În plus, poţi oricând să alegi florile preferate, naturale sau decorative, pe care să le aşezi într-o vază cochetă.

  1. Accente vintage

Anul acesta este despre vintage – despre piese care vorbesc despre tradiţii, despre emoţii, despre piese cu valoare emoţională. Cheia e ca stilul vintage să nu acapareze întreg interiorul casei tale, ci doar să aducă acele tuşe şi detalii care dau personalitate atmosferei de acasă.

  1. Culoarea mării

Navy Blue este culoarea anului 2020 atunci când vine vorba despre decoruri şi modă. Poţi încorpora această culoare în decorurile tale de vară. E uşor de asortat cu piese galbene în culoarea nisipului, pentru contrast puternic, dar şi cu nuanţe fine, pastelate, pentru un decor cu totul armonios. Astfel, aduci peisajul unei plaje în casa ta. Prin câteva alegeri inspirate. Îţi dăm un exemplu – un fotoliu albastru aşezat în colţişorul tău preferat de acasă, alături de care să aşezi un covor bej elegant.

  1. Mobilier cu linii unduitoare

2020 este anul mobilierului inspirat de piesele din anii `60-`70, reintepretate cu tuşe moderne. Astfel, ne vor bucura privirea pielese cu linii fine, sinuoase, fără colţuri puternice sau  texturi groase. Fotoliile şi canapelele cu tapiţerie catifelată şi forme delicate sunt perfecte pentru o locuinţă primitoare, fermecătoare, în care chiar te simţi bine.

  1. Împletituri fine din ratan

Delicate, inspirate de casele englezeşti, dar şi de notele exotive deopotrivă, piesele de mobilier şi coşurile din ratan sunt accesoriile perfecte pentru o locuinţă ce vorbeşte despre vară. Sunt recomandate de designer-ul de interior Nicole Fuller, care vorbeşte despre acestea ca o îmbinare perfectă între stilul modern şi cel tradiţional.

  1. Texturi cozy

Fie că vorbim despre tapiţerii, ţesături sau piese de decor, confortul este cuvântul magic din această vară. Accentul este pus pe piesele realizate manual, pe cele care pun în evidenţă imperfecţiunile care le dau adevărata valoare. Un hamac ţesut, o pătură moale pentru serile reci, perne delicate cu modele îmbietoare, magia lumânărilor la ceas de seară – toate acestea aduc un plus de bine decorurilor tale.

  1. Lumini exterioare

Poate nu ai o terasă spaţioasă sau o grădină îmbietoare, dar îţi doreşti să ai parte de un loc de relaxare doar al tău. Şi balconul poate fi o soluţie perfectă, atunci când îl decorezi în stil chic. Lumânările delicate, felinarele, candelele şi ghirlandele luminoase au această putere de a te face să te simţi bine în micul tău colţişor fermecat, pe care îl dedici relaxării. Aduc intimitate, linişte şi confort, astfel că se potrivesc perfect cu senzaţia pe care ţi-o doreşti.

Oricum ai alege să decorezi în această vară, îndrăzneşte să ai încredere în gusturile tale. Alege piesele care te inspiră, cele care-ţi vorbesc, cele care-ţi dau acea senzaţie de bine pe care o cauţi. Pentru că acasă trebuie să fie, într-adevăr, cel mai frumos loc din lume.

*fotografiile fac parte din arhiva Chic Ville

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu