Recomandari Chic

Atmosferă relaxantă cu ceai la tine acasă

Scris de Elena Ghiurca

“Fiecare ceașcă de ceai reprezintă o călătorie imaginară” Chaterine Douzel

Ceaiul este un adevărat ritual, un moment al liniștii și relaxării depline, în care ne regăsim pe noi și în care timpul pare că se oprește. De aceea, am ales să-ţi povestim câte ceva despre istoria ceaiului și cum putem transforma acest ritual într-un moment special la noi acasă.

O scurtă poveste a ceaiului

Arta ceaiului a fost perfecţionată timp de sute de ani în zona Asiei, mai precis în China, ajungând în secolul al XVII-lea până pe meleagurile Statelor Unite. Acest ritual încântător a avut de-a lungul timpului diverse scopuri. Servirea ceaiului poate avea un rol meditativ, în care mintea se eliberează. Dar, de-a lungul timpului, ritualul ceaiului a servit şi drept metodă de încheiere a întâlnirilor regale de afaceri, moment în care erau servite cele mai selecte sortimente, alături de deserturi care completau întreaga experienţă.

Ceaiul a apărut datorită proprietăților medicinale și datorită senzației de revigorare și relaxare descoperită de Shen Nung, împăratul Chinei. Conform legendei, împăratul chinez Shen Nung stătea sub un copac numit Camellia sinensis în timp ce slujitorul său fierbea apă. Accidental, câteva frunze au căzut în apa care fierbea și a schimbat culoarea acesteia. Shen Nung, un renumit herbalist, a descoperit astfel, ceaiul cu un gust și miros extrem de parfumat. Astfel, cu timpul s-au distins cele patru tipuri de ceai bogate în beneficii: ceaiul alb, verde, oolong și negru.

Cum amenajăm spațiul pentru un ritual relaxant?

Servirea ceaiul după-amiaza trebuie să fie un moment al relaxării alături de prieteni. Amenajarea întregului spațiu este extrem de importantă, pentru a transmite corpului această stare de liniște. Poţi face acest lucru cu un decor cozy și cu o atmosferă parfumată. Poti organiza un ritual cu ceai cât mai fresh, alături de micul dejun sau de o gustare dulce, sau poți opta pentru un ceai cald, cu un parfum amețitor, servit ca atare.

Fie că te gândeşti la o după-amiază dichisită cu aroma ceaiului, fie că îţi doreşti să te bucuri de un apus parfumat cu note fructate, poţi organiza un moment cu totul special chiar şi pe balcon sau în grădină. Pentru că ritualul ceaiului ne aduce mai aproape de familie sau prieteni, poţi crea un colţişor tematic în orice încăpere a casei tale. Astfel, eşti mereu gata pentru un ritual relaxant, fie că îl savurezi în tihnă şi intimitate, fie că îl transformi într-un moment romantic sau îl încadrezi într-o petrecere pe cinste.

Acesta este momentul pe care cu toții îl căutăm: o după-amiază cu arome intense de plante sau fructe uscate care stau la infuzat și împraștie parfumul colorat peste întregul decor. Pentru o atmosferă cât mai caldă și plină de răsfăț, venim cu câteva recomandări:

Față de masă cu detalii deosebite

Fie că alegi o faţă de masă elegantă, în stil britanic, fie că mizezi pe farmecul detaliilor sau pe bucuria culorilor, alegerea ta va contribui din plin la crearea unui decor fermecător. Astfel, pui bazele unui moment special, odihnitor şi revigorant în acelaşi timp, care încântă toate simţurile.

Ceainice și accesorii remarcabile

Pentru un moment de răsfăț mai intens decât de obicei, ceainicul din ceramică, fontă sau porțelan, este exact ce ai nevoie pentru a păstra aromele plantelor alese. În plus, poți alege un set de latieră și zaharniță care să se așeze frumos alături de celelalte obiecte și să completeze decorul vintage al mesei.

Căni și cești variate

Surprinde-ţi invitaţii cu felurite căni, care să se potrivească perfect decorului tău. Sau, dacă îţi doreşti un moment şi mai aparte, alege căni pe placul lor şi surprinde-i! Sfatul nostru este să alegi căni încăpătoare, care permit ceaiului să infuzeze aşa cum trebuie. Iar dacă mergi pe varianta ceştilor cu farfurioară, poţi completa arta ceaiului cu biscuiţi dulci. Astfel, transformi ceaiul de după-amiază alături de cei dragi într-o amintire frumoasă.

Bețișoare intens parfumante

Orice atmosferă plăcută și relaxantă cu ceai trebuie întreținută de parfumuri îmbietoare. Acestea oferă spațiului un plus de culoare și aromă. Pentru asta, bețișoarele parfumate sunt gata să iți completeze ultimul detaliu al decorului.


Acestea fiind spuse, ritualul de după-amiază cu un ceai aromat reprezintă prilejul perfect de relaxare și reconectare cu lucrurile care contează. Tot ce trebuie să facem este să alegem accesoriile potrivite decorului și să ne bucurăm de acea clipă de răsfăț aromată alături de cei dragi. Pofta de ceai a și apărut!

Despre autor

Elena Ghiurca

Elena Ghiurca este Marketing Specialist și își dorește să împărtășească poveștile chic cu oamenii. Îi oferă inspirație în special natura, pictura pe pânză și cafeaua de dimineață servită alături de un peisaj divin. Este dornică să exploreze și ducă cât mai departe farmecătoarea lume chic.

Lasa un comentariu