Recomandari Chic

Buchetul de mireasa e vesnic

Scris de Chic Ville

Fiecare obicei de nuntă are istoria şi legendele sale, fiind un univers nesecat de idei şi de provocări pentru mirese şi pentru pasionaţii de decoraţiuni festive. Cum  să creezi cel mai chic buchet de nuntă şi ce utilizări îi poţi da mai apoi? Află ideile noastre în acest articol!

Legenda spune că înainte de a purta buchete romantice sau îndrăzneţe, miresele purtau în păr ghirlande de flori parfumate sau medicinale, menite să ferească noua familie de necazuri şi de spirite rele. Această tradiţie provine din cele mai vechi timpuri, chiar din fermecătoarea Grecie din perioada antică. Mai apoi, ghirlandele au fost transformate în buchete simple, purtând aceleaşi parfumuri puternice. În unele zone se spune că buchetele erau formate din flori de ceapă, usturoi şi mărar, fiecare plantă având simbolistica sa adânc înrădăcinată în tainele fiecărei culturi.

Primul buchet decorativ a fost ales de Prinţesa Victoria la nunta sa cu Prinţul Albert. Pentru a păstra însă tradiţia, prinţesa a purtat gălbenele parfumate in buchetul său simplu şi romantic.

Mai departe, începutul secolului XX a adus buchete excentrice, bogate şi sofisticate, înlocuite mai apoi de buchete romantice, simple şi cochete.

Pentru cei care îşi doresc o nuntă cu şarm şi cu accente inedite, un buchet cu flori din hârtie sau cu flori nemuritoare poate fi accesoriul perfect. Dar n-ar fi frumos să ştii că îl poţi preţui pentru mult, mult timp, şi asta nu numai în fotografii?

Noi spunem că un buchet de poveste trebuie să poarte mai mult decât o legendă. Îşi poate lua inspiraţia din ghirlandele antice, poate prelua din romantismul buchetelor înmiresmate, iar pentru accente chic poate sa aibă mici accente îndrăzneţe, din metal sau hârtie.

Cu siguranţă un buchet cu flori naturale va complimenta orice nuntă cu dichis, însă ce-ai spune de un buchet cu flori nemuritoare, pe care să-l poţi păstra şi admira în fiecare zi?

Cum îl poţi valorifica după frumosul eveniment?

Îl poţi păstra în forma sa originală pentru a decora o vază apropiată sufletului tău, poate chiar primită în dar la nuntă. Prin simpla sa însemătate va deveni centrul de interes pentru orice decor din camera de zi, mai ales atunci când îndrăgeşti decorurile vintage, de poveste.

Dacă îţi doreşti să păstrezi elemente din buchet în fiecare cameră a casei, poţi face asta cu uşurinţă! Vazele graţioase abia aşteaptă să fie complimentate cu flori nemuritoare, atât de dragi ţie!

Sau, pentru încă un plus de şarm şi de emoţie, în fiecare an în ziua nunţii îl poţi îmbogăţi cu încă o floare nemuritoare, celebrând astfel frumoşii ani petrecuţi împreună cu alesul inimii. Cât de frumos, nu-i aşa?

Apropo, ştii cum a apărut tradiţia aruncării buchetului? Provine din Marea Britanie şi are ca punct de plecare ideea că nuntaşii, pentru a fi fericiţi şi sănătoşi tot anul, trebuie să păstreze o bucăţică din buchetul miresei. Ca buchetul să rămână totuşi intact, miresele îl aruncă în spate, iar cea mai norocoasă dintre domnişoarele de onoare îl va prinde. Mai mult de atăt, legenda spune că domnişoara care prinde buchetul este următoarea care se va căsători.

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu