Recomandari Chic

Bucură-te din plin de terasa ta rustică

Scris de Chic Ville

Seria teraselor Chic nu s-a terminat, încă! Iată povestea unui decor rustic pentru terasa ta, inspirat în egală măsură de simplitatea decorurilor pe care le regăseai în casa bunicilor, cât şi de cabanele de la munte decorate în stil alpin.

Iată 5 categorii de produse pe care te poţi baza, atunci când îţi doreşti să amenajezi o terasă în stil rustic:

1.Mobilier din ratan

Elegant, realizat cu mare grijă şi purtând amprenta artizanilor care i-au dat viaţă, mobilierul de ratan este alegerea perfectă pentru o terasă rustică. Este uşor, simplu şi cu toate acestea preţios, şi aduce o atmosferă călduroasă şi primitoare terasei tale. Astfel, te vei bucura de momente răsfăţate, într-un ambient pe placul tău.

2. Coşuri şi tăvi din ratan

Pentru a completa decorul tău de pe terasă, alege să depozitezi obiectele care-ţi fac momentele mai speciale în coşuri de ratan. Fie că aşezi în acestea pături moi pentru serile răcoroase, lemne pentru grătar sau ţesături pentru masă, vei aduce un plus de eleganţă şi armonie în stil rustic. Atunci când îţi doreşti să te bucuri de preparatele mult iubite pe terasă, ai nevoie de ajutor pentru transportul lor din casă sau din bucătăria de vară. Aici intră în joc tăvile din ratan, realizate cu dăruire de către meşteri pricepuţi.

3. Vaze din ceramică

Florile sunt vedetele verii, fie că le alegi pe cele de grădină, de câmp sau clasice, atemporale. Pentru ele şi pentru toate decorurile tale de inspiraţie florală, alege vazele din ceramică perfecte pentru o terasă rustică. Acestea vor celebra naturaleţea şi eleganţa, aducând un strop de modern decorurilor tale, păstrându-le totuşi aspectul rustic. Ideale sunt vazele cu modele simple şi culori naturale, pe care le poţi asorta cu florile mult iubite.

4. Hamace împletite

Relaxarea înseamnă mai mult decât timp pentru pasiunile tale. Înseamnă să te bucuri de fiecare moment în timp ce te simţi cu adevărat bine. Un hamac împletit din sfoară natur este alegerea perfectă pentru terasa ta rustică, pentru că îţi oferă confort şi îţi completează stilistic decorul pe care l-ai creat cu atât de multă grijă.

5. Ţesături cu modele naturale

Fie că alegi feţe de pernă şi perne pentru un plus de confort, fie că ai nevoie de o faţă de masă chic pentru prânzul servit alături de cei dragi, sau fie că îţi doreşti un şorţ care să-ţi fie alături în pasiunea ta culinară, alege ţesături cu modele naturale. Poţi să le alegi pe cele florale, sau poţi miza pe simplitate, iar decorul tău va fi complet negreşit.


Câteva idei despre stilul rustic

Este un stil ce vine din suflet, şi înseamnă mai mult decât un mod de a decora. Înseamnă pasiunea pentru tot ce este creat manual, pentru lucrurile de suflet pe care le ţinem zestre de la părinţi şi bunici.

Pune accentul pe materialele simple, naturale – lemn, ceramică şi ţesături din bumbac.

Paleta coloristică specifică este una inspirată de culorile pe care le regăsim în natură, cu accent pe brunuri, ocru şi verde.

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu