Recomandari Chic

Bun venit, septembrie! 5 stiluri chic pentru toamna 2021

Scris de Chic Ville

Iată că a venit timpul să vorbim despre toamnă, despre cum o putem aduce, treptat, în decorurile noastre. Specialiştii în home&deco din întreaga lume vorbesc, pe bună dreptate, despre o interiorizare a decorurilor noastre, despre o transformare a lor pentru a ne folosi drept spaţiu multifuncţional pentru noi şi cei dragi. Iată care sunt stilurile predominante ale acestei toamne şi, mai ales, cum se pot transpune în căminul nostru.

Nuanţe neutre, naturale

Pentru că ne dorim tot mai mult să transformăm locuinţa noastră într-un loc de care să ne putem bucura pe deplin şi atunci când este mai greu să ieşim afară, culorile ne vin în ajutor. Una dintre nuanţele preferate ale toamnei este teracota, o combinaţie delicioasă între portocaliu, ambră şi burgund. Această nuanţă aminteşte de frunzele uscate de castan, aşa că este perfectă ca accent pentru decorurile noastre. Acesteia i se vor alătura nuanţele delicate de bej, crem, brunuri calde şi oliv, pentru o atmosferă inspirată din natură.  Aceste culori au un efect benefic asupra stării noastre de bine, oferindu-ne căldură, siguranţă, optimism şi linişte interioară, cât şi senzaţia preţioasă de acasă.


Decoruri vintage

Între stilurile consacrate anul acesta, Cootage core şi Eclectic Modern, stilul vintage şi-a găsit locul în sufletele noastre. Se pare că atmosfera nesigură a anului trecut ne-a convins să facem spaţiul de acasă mai funcţional, dar şi mai personal. Pentru mulţi dintre noi, acasă înseamnă lucrurile pe care le ştim, iar acestea pot fi chiar şi piesele cu tradiţie pe care le-am primit de la bunici sau de la părinţi. Pe acestea le putem transforma în puncte cheie ale decorurilor noastre, scoţându-le în evidenţă cu ajutorul texturilor, culorilor sau pieselor de decor pe care le aşezăm alături de ele. Astfel, ne bucurăm de un plus de siguranţă şi linişte, sentimentele pe care piesele cu vechime le aduc.


Materiale moi, texturi naturale

Iată un element cu care toţi designerii de interior au fost de acord de-a lungul timpului: materialele moi, pufoase şi călduroase vor fi mereu preferatele toamnei. La finalul unei zile solicitante, găsim întotdeauna relaxare într-un loc cald şi primitor, cufundaţi în propriul nostru cuib de bine. Putem obţine acest efect simplu şi uşor, cu ajutorul pernelor, păturilor moi şi a covoarelor călduroase. Astfel, croim un decor special atât din punct de vedere vizual, cât şi al confortului.


Spaţii divizate

Nu e un secret faptul că locuinţele noastre au devenit locul în care întreaga familie îşi desfăşoară activităţile simultan, cum încă multe persoane încă lucrează de acasă. Astfel, camerele care erau dedicate invitaţilor sunt acum birourile noastre, sufrageria a devenit loc de joacă, iar dormitorul sală de studiu. Ce facem atunci când locuinţele noastre înseamnă spaţii mici? Ei bine, atunci trebuie să fim inovativi! Putem delimita spaţiile fie cu ajutorul mobilierului, fie prin culori, fie prin decoruri personalizate pentru fiecare membru al familiei. Astfel, creezi un plus de intimitate pentru cei dragi, un loc pe placul şi stilul său.


Chemarea naturii în interior

Vorbeam în primele rânduri despre dorinţa de a aduce natura în casă şi sugeram atunci nuanţele inspirate din efervescenţa vizuală a verii. Cum putem face asta? Cu materiale naturale, bineînţeles! Vorbim aici despre lemn, despre fibre naturale, despre ratan şi răchită, materiale care oferă decorului nostru căldură, eleganţă şi senzaţia că suntem în permanentă comunicare cu natura. În plus, putem completa decorul cu plante verzi, dar cel mai important este să dăruim locuinţelor noastre cât mai multă lumină naturală cu putinţă.


Iată cum va arăta toamna chic, în decorurile şi în sufletele noastre! Bucuria vine din lucrurile mici, iar decorurile perfecte sunt cele pe care le croim cu sufletul. Magia se întâmplă la chic!

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu