Recomandari Chic

Cadoul perfect – ghid in trei pasi

Scris de Chic Ville

Cu fiecare ocazie, aniversare sau sărbătoare, ai în plan să alegi cadoul perfect. Dar cum poţi face asta pentru a reuşi de fiecare dată? Îţi propunem trei paşi simpli, trei idei de la care să porneşti în căutarea darului perfect.
 

1. Cadoul perfect în funcţie de pasiuni

Atunci când alegi un dar pentru o persoană pe care o cunoşti bine, poţi folosi pasiunile sale ca punct de pornire.
Este un domn pasionat de obiecte de epocă? Atunci o machetă chic este darul său potrivit. Sau îi plac vinurile vechi, şi visează la o cramă doar a lui, în care să-şi invite toţi prietenii? Atunci alege-i un decantor clasic, elegant.
 
Cadoul perfect - macheta pentru el Cadoul perfect - decantor pentru el
 
Este vorba despre o pasionată în aranjamente florale preţioase? Atunci o vază cu un buchet romantic poate fi darul ideal. Sau este o fermecătoare iubitoare de carte, căruia i-ar prinde bine un cufăr spaţios, în care să-şi ţină cărţile de preţ care nu mai încap pe rafturile bibliotecii? Sau poate cea mai bună prietenă este o pasionată de călătorii, şi merită să o surprinzi cu o cutie elegantă, în care să-şi păstreze toate suvenirurile de departe.

 

 

2. Cadoul perfect: Clasic, atemporal sau de sezon?

Aşa cum bine ştii, sunt persoane care iubesc piesele decorative tematice şi persoane care le preferă pe cele atemporale, pe care le pot folosi în orice sezon şi pentru orice decor. Gândeşte-te la cel drag pe care doreşti să-l cadoriseşti şi pune în balanţă decorurile pe care le-ai observat în sezonul trecut.
Dacă foloseşte doar accente discrete pentru a crea un decor tematic, atunci piesele clasice i se potrivesc. Poţi merge la sigur cu un coş din ratan lucrat manual, cu o tavă elegantă sau cu o vază chic, pe care le poate personaliza în funcţie de sezon după bunul plac.
Dacă preferă abundenţa de accesorii, atunci poţi alege o piesă tematică pe care s-o iubeasca negreşit şi căreia să-i găsească un loc de cinste atât în decor, cât şi în suflet.

 

 

3. Cadoul perfect este exact cel de care are nevoie

Cu siguranţă l-ai auzit sau ai auzit-o că îşi doreşte un anumit lucru – ei bine, acel lucru poate fi exact ideea de care ai nevoie pentru cadoul perfect. Poate fi un set de tacâmuri pentru masa de Paşte, o faţă de masă pentru masa cea mare, o ramă foto în care să-şi aşeze o fotografie dragă sufletului sau o piesă de decor care să-i evidenţieze noua comodă. Dar, cadoul perfect poate fi şi o experienţă. O ieşire în parc culminată cu o îngheţată răcoritoare, poate fi o excursie undeva departe sau o cină alături de cei dragi, la care să aibă rol de invitat chiar dacă în realitate este gazda.
 

 

Nu uita, alături de orice dar, pune un strop din tine, un gând bun şi speranţa că darul tău va fi cel mai apreciat!

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu