Recomandari Chic

Cafea chic in 5 retete inedite

Scris de Chic Ville

Te inspirăm zi de zi cu ceşti şi căni Chic, pe care te invităm să le aşezi in decoruri cochete. Mai mult, te-am convins să le alegi pentru momente de răsfăţ alături de o cafea aromată sau de o ciocolată caldă delicioasă. Hmm… deja te gândeşti la acele momente, la un fotoliu confortabil, o pătură moale şi ceva bun de citit, nu-i aşa? Ca să-ţi facem şi mai tare poftă, ţi-am scris aici 5 dintre cele mai interesante reţete de cafea de pe mapamond. Enjoy!
 

 

Pistachio Rose Latte

Cafeaua făcută cu dragoste şi dăruire este un trend deja cunoscut în toată lumea, devenind o adevărată artă ce pasionează artiştii gustului desăvârşit. Pistachio Rose Latte este creaţia maestrului Bobby Roshan, cel mai faimos creator de arome unice în ceea ce priveşte cafeaua. A combinat pastă de fistic făcută în casă cu un strop de apă de trandafiri şi lapte, cuprinse într-un espresso unic pe care l-a perfecţionat în timp.

Rosemary Ginger Molasses

Pentru că echilibrul şi dozarea perfectă a gustului şi a timpului este cheia preparării unui espresso cu gust unic, iată o reţetă menită să concureze cu celebrul Pumpkin Spice Latte: se pregăteşte un sirop din esenţă de trestie de zahăr, ghimbir şi rozmarin, care se lasă la odihnă peste noapte. A doua zi, siropul îşi găseşte perechea într-un espresso perfect, pe care îl complimentează cu o aromă unică. O îmbrăţişare caldă de gust şi armonie, pentru o zi de iarnă visătoare.

Horchatta Latte

Se spune că gustând acest Latte, îngerii au prins aripi. Oare aşa să fie? Un latte perfect, dichisit cu un vârf de scorţişoară şi puţin lapte de orez. Ce poate fi mai bun?

Pumpkin Spice Latte

Pentru că ţi-am făcut poftă acum câteva cuvinte, iată cum este creat un pumpkin spice latte mai mult decât perfect: un strop de ghimbir, un praf de scorţişoară, cuişoare şi nucşoară. Până aici ai putea crede că vorbim despre reţeta ideală de turtă dulce, nu-i aşa? Dar când sunt amestecate cu un strop de lapte cald şi transformate într-o esenţă specială pentru un latte perfect, lângă care strecurăm câţiva biscuiţi dulci….

Crème Brûlée Latte

Un latte perfect cu nostalgii de cremă de zahăr ars? Iată soluţia: siropul de vanilie amestecat cu lapte cald îşi împleteşte gustul cu cel al unui espresso bun, peste care se pune un strat de zahăr brun încălzit apoi la flacără până devine uşor crocant. O băutură fabuloasă, perfectă pentru o zi de iarnă de poveste.

Espresso Cielo

La origine, Espresso Cielo este o băutură rară, festivă, având o adevărată ceremonie de servire. Gustul unui espresso este înnobilat cu praf de alune şi migdale, dichisit apoi cu un strop de coajă de portocală.


 
Ce spui? Eşti gata să pregăteşti o băutură de iarnă perfectă într-o cană chic?

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu