Lifestyle

Cappuccino – trei lucruri interesante

cappuccino chic
Scris de Chic Ville

Iubim cafeaua şi toate băuturile care îi sărbătoresc gustul puternic, fermecător. Dar ce ştim despre cappucino? O aromă fină, lăptoasă, cu un strop de chic? Iată trei lucruri interesante despre cappuccino, perfecte pentru un moment de relaxare!
 
cappuccino chic
 
1. Originea cuvântului vine din latină, de la Caputium. Acest termen a fost preluat mai târziu în limba germană – kapuziner. Este diminutivul cuvântului italienesc cappucio, care înseamnă “glugă”. Practic, cappuccino înseamnă o glugă mai mică. Dar care este legătura între o glugă şi faimoasa băutură pe care o sărbătorim azi? Ei bine, magia stă în culoare. Robele călugărilor din Ordinul Fraţilor Capucini erau un maro-brun, culoare denumită “capuchin” în perioada respectivă. Este exact nuanţa pe care o ia cafeaua atunci cănd primeşte un strop de lapte.
 
2. Deşi este o băutură italiană, se pare că a fost recunoscută în afara Italiei abia după 1930. Însă cronicile timpului vorbesc despre Kapuziner încă din anii 1700, o băutură creată din cafea, smântână şi zahăr. În anii 1850, apare drept “cafea cu smântână, condimente şi zahăr”, însă felul condimentelor nu este specificat. Este cunoscută şi drept Cafea Vieneză, fiind foarte populară de-a lungul timpului. Laptele a fost adăugat mult mai târziu, când s-au perfecţionat metodele de a-l menţine proaspăt şi rece, practic după inventarea frigiderului.
 
Cappuccino aşa cum scriem azi este o băutură care apare în reclamele italieneşti din anii 1930 şi seamănă perfect cu faimoasa Cafea Vieneză. Gustul a fost rafinat peste ani, lucru la care a contribuit şi apariţia şi dezvoltarea espresoarelor.
 
3. Dar cum se prepară această băutură cu totul specială? O parte espresso, o parte lapte cald şi o parte spumă de lapte şi magia e gata! Însă această băutură este ideală atunci când este preparată la un aparat, pentru că doar acestea pot face acea spumă de lapte delicioasă. Reţetele moderne folosesc, pe lângă zahăr, frişcă, aromă de ciocolată sau un strop de scorţişoară, gustul ideal pentru zilele reci!
 
cappuccino chic
 
Descoperă cele mai chic ceşti şi tăvi, pentru un moment de relaxare minunat!
 
cappuccino chic
 
Tu ce reţetă de cappuccino preferi? Clasic sau personalizat?

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu