Recomandari Chic

Cea mai Chic limonada

Scris de Chic Ville

Băutura preferată a verii, cu aromă îmbietoare de sărbătoare ce bucură fiecare zi, limonada păstrează, alături de gustul său delicios, o istorie plină de momente captivante. Descoperă cele mai interesante momente din istoria limonadei, cât şi câteva ingrediente speciale!
 

Povestea limonadei

 
Primii care au degustat limonada au fost indienii de demult, cu băutura lor specifică nimbu pani – apă cu lămâie.
 
Istoria limonadei trece apoi prin Egiptul antic, din anii 500 î.e.n., fiind o băutură tare şi dulce. Sucul de lămâie era amestecat cu zahărul nerafinat, apoi amestecul era lăsat la macerat până se transforma într-un soi de bere.
 
Mai departe, în 20 August 1630, limonada şi-a căpătat numele oficial de băutură răcoritoare, chiar în inima Franţei. Reţeta a fost păstrată până în prezent: suc proaspăt de lămâie, apă minerală carbogazoasă şi un strop de miere. Apoi, în 1676, a fost fondată Compagnie de Limonadiers, la Paris. De atunci, 20 August este ziua internaţională a limonadei.
 
Limonada îngheţată şi-a făcut debutul în 1840 la Napoli, în Italia.
 
Despre cel mai vechi stand de limonadă ne povesteşte un ziar local din Brooklyn, fiind o noutate în vara anului 1873.
 
Terminaţia “adă” din limonadă susţine faptul că această băutură nu este 100% suc de lămâie.
 

 

Elixir de sănătate

 
Despre limonadă, se ştie că îmbunătăţeşte sistemul imunitar datorita concentraţiei mare de Vitamina C şi potasiu, echilibrează pH-ul, reducând aciditatea din corp şi ajută la digestie prin susţinerea ficatului şi a întreg sistemului digestiv.
Mai mult, se spune că persoanele care consumă limonadă cu regularitate vor avea un ten curat şi o atitudine pozitivă, optimistă.
 

 

Reţete Chic

 
Cele mai faimoase reţete de limonadă îmbină sucul de lămâie, zahărul sau mierea, cu apa plată. Dar, pentru un plus de deliciu şi de aromă, poţi strecura două-trei frunze de mentă proaspătă, câteva picături de suc de portocale sau de grapefruit, sau de ce nu, sirop de căpşuni sau zmeură, pentru un o nuanţă dulce de roz. De asemenea, poţi adăuga flori sau sirop de soc, pentru a obţine o băutură cu gust delicios, plină de sănătate!
 

 

Căni colorate pentru limonadă

 
După cum ai observat, ţi-am strecurat câteva fotografii cu cele mai chic căni de limonadă, în culori cu parfum de vară şi mesaje şi ilustraţii drăguţe. Le vei găsi pe rafturile Chic, şi le poţi transforma într-un prilej de răsfăţ la ceas de vară, sărbătorind gustul limonadei în fiecare zi!

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu