Vara ne bucură cu vreme numai bună de mers în vacanţă, însă temperaturile ridicate necesită un plus de grijă pentru corpul nostru. Cu hidratare corespunzătoare, corpul luptă mai bine cu stresul, cu temperaturile ridicate şi îţi aduce stare de bine şi energie să te poţi bucura de fiecare clipă. Iată 3 reţete de ceai de vara, care să te ajute să te hidratezi cum trebuie, în mod chic!
Bucură-te de energia pe care ţi-o aduc fructele, de un plus de gust oferit de plantele aromatice şi de un ajutor real în hidratare şi în grija pentru propriul corp. Un ceai de vara este o alternativă chic la apa clasică, venind cu un plus de aromă şi de şarm. Deşi nu înlocuieşte locul apei în totalitate, îl poţi alege pentru a diversifica. Astfel, te vei bucura de o vară fără griji.
1. Ceai cu lămâie şi busuioc – tonic, răcoritor
Ai nevoie de o jumătate de lămâie tăiată felii subţiri, 6 frunze proaspete de busuioc, 2 plicuri de ceai verde, 3 căni de apă fierbinte şi un strop de miere, dacă doreşti să-l îndulceşti.
Pune într-un recipient de sticlă feliile de lămâie, frunzele de busuioc şi plicurile de ceai verde, toarnă peste ele apa fierbinte şi lasă totul acoperit timp de 15 minute. Scoate apoi plicurile de ceai verde şi dă la rece pentru 3-4 ore, ca să obţii un gust puternic, fermecător. Poţi lăsa fructele atunci când serveşti, însă îţi recomandăm să scoţi frunzele de busuioc pentru un aspect proaspăt şi un gust surprinzător.
2. Ceai cu piersică şi ghimbir – energizant, delicios
Ai nevoie de o piersică feliată, coaptă dar încă fermă, 2 plicuri cu ceai verde, 4 felii de ghimbir de grosimea unei monede, 3 căni cu apă fierbinte şi opţional miere.
Procedeul este acelaşi ca la ceaiul de mai sus, însă îţi recomandăm să guşti din când în când şi să scoţi feliile de ghimbir atunci când consideri că gustul este suficient de puternic.
3. Ceai cu mure şi mentă – proaspăt, aromat
Ai nevoie de o jumătate de cană cu mure bine coapte, 6 frunze de mentă, 2 plicuri de ceai verde, 3 căni de apă fierbinte şi un strop de miere.
Acest ceai se prepară precum cele de mai sus. Nu uita să scoţi plicurile de ceai după ce le-ai lăsat la infuzat timp de 15 minute. Aici mierea are un rol mai important, pentru că murele pot fi uneori mai acrişoare. De asemenea, nu uita să o adaugi atunci când ceaiul este rece, pentru a nu-şi pierde proprietăţile.
Tu cum te hidratezi vara aceasta?