Cum să faci cele mai chic cornulete cu gem, care să-ţi însoţească momentele de răsfăţ alături de ceaiul preferat? Ţi-am pregătit două reţete simple, pe care le vei îndrăgi, negreşit! Trebuie doar să încerci!
Reţeta 1 – cornuleţe pufoase, delicioase
Ai nevoie de:
- 250 gr unt
- 3 linguri cu suc de lămâie
- 5 linguri apă sau lapte călduţ
- 400 gr făină
- Coaja rasă de la o lămâie
- O lingură cu esenţă de vanilie
- Un praf de sare
- Gemul tău preferat
Cum le prepari:
- Amesteci untul moale cu apa sau laptele şi cu sucul de lămâie, până devine o cremă armonioasă
- Adaugi praful de sare
- Adaugi jumătate din cantitatea de făină şi amesteci uşor, cu lingura
- Apoi adaugi restul de făină, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie, pentru un gust perfect şi frămânţi timp de 5-6 minute
- Aluatul obţinut se împarte în 5-6 bile, care se întind în forme rotunde la o grosime de 5-6 mm, pe care le vei tăia apoi în triunghiuri jucăuşe pe care le vei umple cu gem şi le vei rula elegant
- Cornuleţele se dau la cuptorul preîncălzit la 180ᵒ, timp de 15-20 min
- După ce sunt scoase din cuptor, se pudrează cu zahăr pudră, pentru un plus de savoare
Reţeta 2 – cornuleţe moi, savurate-n doi
Ai nevoie de:
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- 4 gălbenuşuri
- 100 ml iaurt
- 1 praf de sare
- 1 lingură cu extract de vanilie
- 300 gr făină
- Gemul tău preferat
Cum le prepari:
- Amesteci untul cu sarea, gălbenuşurile şi extractul de vanilie, până devine o cremă aromată, omogenă
- Se adaugă iaurtul
- Se adaugă câteva linguri de făină, până aluatul devine suficient de dens şi nu mai poate fi amestecat cu mixer-ul
- Restul de făină se adaugă treptat, până când aluatul devine pufos şi se desprinde cu uşurinţă de pe mâini
- Aluatul astfel obţinut se aşază în folie alimentară şi se lasă la rece timp de 15 minute, timp în care vei putea să te răsfeţi citind alte articole chic de pe blog
- Cuptorul se preîncălzeşte la 190ᵒ
- Aluatul se împarte în două părţi egale, iar fiecare parte se întinde în foi de 3-4 mm grosime, iar apoi se împarte în pătrăţele cu latura de 8cm
- Fiecare pătrăţel primeşte cantitatea de gem perfectă, după care este rulat într-un cornuleţ care arată şi miroase delicios
- Cornuleţele se dau la cuptor 20-25 min, până devin aurii. Apoi se pudrează cu zahăr, după preferinţe