Recomandari Chic

Creează propriul tău colţişor de bine acasă

Scris de Chic Ville

Pentru siguranţa noastră, dar şi pentru beneficiul celor dragi, trebuie să luăm o pauză de la viaţa socială şi să facem ceea ce trebuie făcut – să stăm acasă. Este o schimbare importantă în viaţa noastră şi, chiar dacă temporară, trebuie să găsim moduri de a ne bucura din plin de aceasta. Ţi-am pregătit câteva sfaturi pentru confort acasă, ca să treci mai uşor peste această perioadă.


Dacă lucrezi de acasă

Se poate ca atunci când trebuie să lucrezi de acasă, să faci câteva modificări în poziţionarea mobilierului în casă. Acest lucru poate să-ţi aducă un plus de energie, pentru că aduce o atmosferă nouă, proaspătă, îmbucurătoare.

Asigură-te că biroul tău va fi scăldat în lumină naturală pe perioada cât lucrezi, iar dacă acest lucru nu este posibil, apelează la lumină artificială plăcută, care să nu-ţi obosească privirea.

Apoi, pentru că trebuie să păstrezi un echilibru între locul în care lucrezi şi cel în care locuieşti, poţi pune accent şi pe confort. Câteva perniţe moi pot face diferenţa şi te pot ajuta să te relaxezi şi uiţi de presiunea acestei schimbări.

Nu uita nici de decoraţiunile dragi, care-ţi personalizează spaţiul. Pune o floare în ghiveci, pentru că te va ajuta la concentrare, dar şi câteva obiecte mici care te reprezintă.

Este posibil să nu poţi separa spaţiul de lucru de cel de dormit, spre exemplu, însă poţi crea un locuşor doar al tău, realizat astfel încât să te ajute să te concentrezi. Totul ţine de atitudinea ta, de creativitate şi de bucuria pe care o pui în decorarea acestui mic colţişor pentru tine.


Dacă stai acasă

E timpul să pui accent pe pasiunile tale! Iată câteva variante:

Dacă îţi place să citeşti – creează-ţi un colţişor de lectură. O canapea moale sau un fotoliu răsfăţat, o pătură pufoasă, perniţe moi şi, bineînţeles, o cană cu ceai sau poate chiar un ceainic plin, pentru confortul tău. Este cel mai bun moment pentru a-ţi îmbogăţi paleta de poveşti dragi sufletului, aşa că profită din plin de fiecare clipă petrecută acasă.


Dacă îţi place să găteşti – poţi folosi acest timp pentru a încerca reţete noi sau reţete pe care ţi-ai dorit întotdeauna să le repeţi. Ştim că este mai bine să stai în casă, însă asta nu te poate împiedica să-ţi procuri ingredientele de care ai nevoie, pentru că poţi comanda produsele online sau poţi adapta cu ce ai deja acasă. Mai apoi, lasă-ţi pasiunea să vorbească şi alege farfurii, boluri, platouri sau tăvi care să se potrivească perfect cu viziunea ta.


Dacă îţi place să încerci lucruri noiţi-ai dorit întotdeauna să pictezi? Atunci pune-ţi pasiunea în practică, pentru că sunt foarte multe locuri din care te poţi inspira. Foloseşte o ceaşca chic drept vas pentru apă şi deja vei avea un mic atelier în stil fancy. Ţi-ai dorit să-ţi schimbi paleta artistică de acasă? Alege cele mai chic rame foto şi lasă-ţi imaginaţia să dea naştere celor mai chic colaje, cu fotografii dragi, mesaje de suflet sau imagini care-ţi plac.


Foloseşte această perioadă pentru a-ţi reinventa decorul şi pentru a te reinventa pe tine. Totul pentru ca atunci când lucrurile vor fi bine, să adaugi un capitol nou lucrurilor pe care le-ai învăţat sau descoperit.

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.