Recomandari Chic

Culoarea anului – Classic Blue

Scris de Chic Ville

Fiecare an este pus sub semnul unei culori anume, stabilite la nivel mondial. Această culoare reflectă nu doar direcţia în care se îndreaptă tendinţele din moda actuală, cât şi un fuior de emoţii colective, care se reunesc într-un singur cuvânt: Classic Blue. Iată ce simbolizează această culoare şi cum a fost aleasă pentru a reprezenta acest an.

Atunci când spunem Classic Blue, ne gândim negreşit la albastrul cerului înainte de apus. Ne gândim la calmul apei, atât de elegant, catifelat şi misterios. Ne gândim la un costum bine croit, oficial şi totuşi îndrăzneţ. Ne gândim la un bol cu afine proaspete, aromate.

Sursa foto: https://pixabay.com/

Acest albastru fermecător ne încântă şi ne dă speranţă, ne poartă într-o lume a eleganţei ce depăşeşte barierele timpului. Laurie Pressman, Vice Preşedintele  Pantone Color Institute, spune despre această culoare că “evidenţiază fiabilitatea, încrederea, credibilitatea şi constanţa”. Mai mult, ea a adăugat şi că:

Vorbeşte despre senzaţia de anticipare, făcând referire la asemănarea cu nuanţa cerului la apus – ziua nu s-a încheiat încă. Aduce sentimentul de siguranţă, dar şi de provocare. Evidenţiază dorinţa noastră pentru o fundaţie puternică pe care să clădim la trecerea în această nouă eră.

Acesta este un mesaj puternic, care inspiră la calm, meditaţie, stabilirea priorităţilor şi a lucrurilor cu adevărat importante – totul pentru un nou început.

Mai mult de atât, această nuanţă poate fi obţinută natural din plante şi pigmenţi. Astfel se aliniază perfect cu obiectivele de sustenabilitate în ceea ce priveşte mediul.

La capitolul decoraţiunilor interioare, Classic Blue este culoarea care uneşte genuri clasice – de la pictura chinezească, la albastrul polonez sau la catifeaua albastră ce îmbracă fermecătoarele decoruri franţuzeşti cu note exotice.

Aşadar, este timpul pentru o culoare ce vorbeşte despre suflet, despre eleganţă şi despre calm. Mai mult de atât, vorbeşte despre magia unui nou început.

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.