Recomandari Chic

Cum să alegi cadoul potrivit pentru cineva drag

Scris de Chic Ville

Să alegi un cadou perfect nu e o misiune uşoară. Sunt foarte multe lucruri pe care trebuie să le iei în calcul atunci când dăruieşti, iar noi suntem aici să te ajutăm. Iată un ghid chic de idei pe care trebuie să le ai în gând atunci când alegi cadoul perfect pentru o persoană dragă.

Gândeşte-te la mesajul pe care doreşti să-l transmiţi

Cadourile sunt despre a-i face pe oameni să se simtă cu adevărat speciali. Un cadou bun trebuie să vorbească pentru tine, iar mesajul pe care îl transmite e foarte important. Întreabă-te “ce doresc să-i spun acestei persoane” şi “care ar fi cadoul perfect prin care să pot transmite acest lucru” înainte să alegi.

Poţi transmite mesaje precum “creativitatea ta mă inspiră” sau “îmi place eleganţa ta” sau “sunt alături de tine în drumul tău spre a-ţi împlini visele” şi astfel, cadoul pe care l-ai ales va deveni mult, mult mai preţios. Un cadou bine gândit va vorbi despre valorile persoanei care-l primeşte, dar şi despre importanţa sa în viaţa celui care dăruieşte.


Dăruieşte cadouri complete

De cele mai multe ori, un simplu cadou nu este suficient. Poate persoana pe care o surprinzi are nevoie de un strop de inspiraţie în plus, ca să aprecieze cu adevărat cadoul pe care i-l oferi.

Poţi dărui o vază chic împreună cu un buchet de flori potrivite ca mărime. Poţi alege o tavă de cuptor pe care să o dichiseşti cu un preparat fie făcut de tine, fie cumpărat de la un restaurant cu renume, astfel oferind o întreagă experienţă culinară. Asemănător, poţi alege un platou chic, pe care să-l decorezi cu prăjituri sau cu un tort delicios, în funcţie de ocazie.


Dăruieşte o experienţă

Aici nu vorbim musai despre o ieşire la teatru sau despre un voucher la spa, ci mai degrabă despre acele daruri care vorbesc despre amintiri nepreţuite. Viaţa fiecărui om este o poveste, la fel şi viaţa fiecărui cadou. Acesta vine din suflet şi are menirea de a aduce bucurie, apreciere, gânduri bune.

Aminteşte-ţi un moment frumos din povestea pe care o scrii împreună cu persoana pe care-ţi doreşti s-o surprinzi, şi porneşte de acolo în căutarea cadoului. Similar, inspiră-te dintr-o experienţă a persoanei respective, care să-i aducă mereu bucurie.

Iată un exemplu simplu: alege o ramă foto în stilul său preferat, şi pune înăuntru o fotografie cu voi sau un vers pe care obişnuiaţi să-l fredonaţi împreună. Acceeaşi ramă foto o poţi grupa cu o fotografie a unui moment special pentru persoana cadorisită. Astel, îi transmiţi apreciere pentru momentele frumoase dintre voi, dar şi faptul că ştii prea bine care-s acele lucruri care-i pun zâmbetul pe buze.


Oferă inspiraţie, curaj şi un punct de pornire

O altă întrebare pe care ţi-o poţi pune atunci când trebuie să alegi un cadou, este “Ce hobby ar fi dorit să înceapă, dar a renunţat?”. Sunt persoane care au nevoie de un strop de curaj, de cineva care să le fie alături fie şi cu un gând bun, atunci când vor să-şi dezvolte pasiunile. Fii tu acea persoană pentru cineva drag.

Dacă o persoană dragă şi-ar dori să înveţe să facă aranjamente florale dar nu ştie de unde să înceapă, îi poţi dărui un buchet de flori artificiale de calitate, cu ajutorul cărora va putea experimenta.

Dacă îşi doreşte să-şi dedice timp pasiunii pentru gătit, oferă-i un platou chic sau un set de farfurii care să-i ofere inspiraţie şi un punct de plecare.


Pune-ţi amprenta magică

Încearcă să pui o parte din tine în fiecare cadou. Dacă până acum ai ales pentru persoana respectivă, acum e timpul să pui ceva de la tine. Spre exemplu, poţi alege să scrii un mesaj scurt, un gând bun, un lucru pe care speri ca acea persoană să-l experimenteze atunci când foloseşte cadoul de la tine.

Dacă ai dăruit o pătură, ataşează-i un mesaj scurt prin care-i urezi să se bucure de seri liniştite în confortul acelei pături.

Dacă ai dăruit un platou, spune-i despre cât de mult îţi doreşti să se bucure de reţete inspirate.

Dacă ai dăruit o vază, vorbeşte-i despre viaţa înfloritoare pe care i-o doreşti.

Toate aceste lucruri contează enorm.


Atunci când alegi un cadou, alege cu sufletul. Gândeşte-te la pasiunile, preferinţele, nevoile şi dorinţele persoanei pe care-ţi doreşti să o surprinzi, şi nu ceda cadourilor simple, monotone. Lasă alegerile tale să inspire. Dăruieşte chic!

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu