Povesti din lumea Chic Ville

Cum să-ţi decorezi casa din afara casei

Scris de Chic Ville

Primele raze de soare au iesit timide de printre nori, iar o dată cu ele şi pofta noastră de a sta la poveşti şi ceai în grădină sau pe balcon. Deşi vremea nu e încă de citit printre copacii de afară, nimic nu ne împiedică să pregătim terenul pentru după-amiezile călduroase ce se apropie cu paşi repezi.

Pentru a aduce magia interiorului la exterior, ai nevoie de câteva mici artificii şi doar un strop de inspiraţie.

 

Decorul usii de la intrare

Decorul usii de la intrare

1. Alege coroniţe pentru uşa de la intrare 

Uşa de la intrare nu trebuie neglijată atunci când vine vorba de a reîmprospăta sufletul, mintea,  casa şi grădina în spiritul primăverii. Coroniţe pentru visători, cu crenguţe vopsite şi foricele, sau altele pentru cei care adoră simplitatea, din buxus verde, proaspăt. Orice ai alege, asigură-te că se potriveşte naturii tale.

Coroniţele merg de minune şi pe pereţii balconului, atârnă 2-3 la înălţimi diferite pentru un joc artistico-floral.

2.Foloseşte piese de interior afară

Dacă unul din trendurile acestui an este să aduci natura la interior, nimic nu te împiedică să aduci interiorul casei tale… afară din casă. O piesa inedită, precum un scaun antichizat, pe care sa iţi depozitezi ghivecele şi ustensilele de grădinărit, va fi de efect în grădina ta.

Grădinăritul poate la fel de bine avea loc şi în balcon, unde poţi alege o etajeră practică în loc de scaun pentru a-ţi depozita cele necesare.

 

Colivii si felinare

Colivii si felinare

 

3.Împodobeşte copacii din gradină 

Felinare, colivii, casuţe pentru păsări, toate vor contribui la atmosfera de vis a petrecerilor de gradină ce urmează. Foloseşte coliviile ca şi felinare sau agaţă felinarele cu panglici colorate, pentru un plus de fantezie.

În balcon, foloseşte felinare antichizate în loc de clasicele lampioane din hârtie, şi ai să te simţi ca într-o gradină magică cu licurici şi zâne.

 

 

4.Statuete şi stropitori pentru cărarea din grădină

Punctează cărările cu stropitori şi statuete. O idee originală ar fi să foloseşti stropitorile ca şi ghivece pentru flori. Alege baieţei curioşi, ciuperci antichizate, oiţe şi carafe din lut ars pentru a sublinia diferitele zone ale grădinii tale.

Stropitorile vor fi prieteni de nadejde şi în balcon, iar statuetele işi pot găsi locul ideal printre florile de pe pervaz.

Statuete, stropitori

Statuete, stropitori

5.Coşuri rustice pentru ferestre

Pentru ca ferestrele tale să iasă în evidenţă, foloseşte coşuri rustice ca şi mască pentru ghivece. Combină-le cu alte ghivece decorate şi ai descoperit formula unui pervaz atrăgător.

Nu uita de coşuri nici în balcon, ele vor arata bine în postura de ghivece în orice decor. Asortează-le cu alte coşuri din răchită de mai multe dimensiuni, în care poţi depozita diverse lucruri – şi voila! Ai un balcon la fel de rustic ca şi casa bunicii.

Cosuri rustice pentru perete

Cosuri rustice pentru perete

 

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu