Recomandari Chic

Cum treci de la vară la toamnă cu 5 culori chic

Scris de Chic Ville

Iată-ne ajunşi şi la finalul verii, un moment care vine cu emoţie, uşoară nostalgie, dar şi cu o infuzie de culori ce ne încântă toate simţurile. Blândeţea nuanţelor calde, puritatea lemnului, efectul magic al razelor blânde de soare ce ne învăluie la apus, toate acestea pot fi traspuse în decorurile de acasă cu accesorii sau piese de mobiler alese cu dăruire. Iată câteva dintre culorile vedetă ale acestei perioade:

Earthy Pink

Am păstrat denumirea în engleză a acestei culori pentru că defineşte mai degrabă o întreagă gamă de nuanţe de roz gălbui. Este acel roz delicat al zilelor de toamnă, filtrat prin lumina blândă a soarelui la asfinţit, dar poate fi şi un roz pudrat delicat, ce vorbeşte despre stilul fancy. Delicateţea acestei palete de rozuri este tocmai trăsătura care i-a convins pe specialiştii în domeniu să o aleagă pentru finalul verii. Această gamă de nuanţe împrumută ceva din optimismul verii, însă pare că pregăteşte decorurile tale pentru o perioadă mai liniştită, specifică toamnei. Astfel, cu piese de decor ce poartă căldura rozurilor delicate, te bucuri din plin de o atmosferă primitoare acasă.

Produse:

Banchetă Plum din lemn maro antichizat şi tapiţerie roz 125×48 cm
Chaise-longue Delicate Pink 119x55x78 cm
Cană Delicate din ceramică roz 8 cm
Lumânare Twisted roz 10×9 cm

Verde oliv

Cu siguranţă, bucuria verii este dată şi de verdele minunat care ne înconjoară oriunde am privi. Însă verdele specific sfârşitului de vară este unul calm, blând şi liniştitor, cu note de galben sau chiar maro. Astfel, reflectă modul în care natura se schimbă şi se pregăteşte să îmbrăţişeze atmosfera de septembrie. Atunci când aşezi piese de decor în verde oliv, întregul tău decor devine mai sofisticat, cu note moderne, perfect pentru firile creative.

Produse:

Canapea Shell cu picioare metalice şi tapiţerie verde 128x74x83 cm
Vază Daisy din sticlă verde 8 cm
Cană Scape din porţelan verde 10 cm
Bol Daily din ceramică verde 13 cm

Ambră

Întreaga gamă de nuanţe pe care oranjul le îmbrăţişează este ideală pentru trecerea de la vară la toamnă. Deşi portocaliul este culoarea dovlecilor de octombrie şi a frunzelor care se aştern covor la picioare, iată că specialiştii recomandă utilizarea micilor accente de ambră încă de la finele lui august, pentru a pregăti casa şi sufletul pentru sezonul care urmează. Începând cu paşi mici, cu accente de culoare aşezate în puncte cheie din decorurile noastre, contribuim la construirea unei atmosfere primitoare, calde, gata de magia lui septembrie şi a toamnei, în general.

Turcoaz

Dacă vara preferăm albastrul puternic, ce aminteşte de cerul senin sau de casele de vacanţă din zonele pescăreşti, iată că finalul verii vine cu o nuanţă ceva mai caldă, mai blândă, care ne învăluie cu optimism şi cu linişte. Această nuanţă simbolizează nobilimea şi înţelepciunea, în timp ce în domeniul modei şi al decorurilor de interior simbolizează calmul, echilibrul emoţional, femininatea, creativitatea şi caracterul sofisticat. Putem spune că turcoazul este linia de legătură între abundenţa de nuanţe calde, puternice, şi echilibrul casei tale, tocmai datorită calităţilor liniştitoare ale sale. În plus, piesele în nuanţe de turcoaz îţi aduc un pus de rafinament acasă, şi se asortează de minune cu olivul despre care vorbeam mai devreme.

Produse:

Vază Teracotta din ceramică turcoaz 40 cm
Ceainic Italy din ceramică turcoaz 1l
Recipient pentru ceai Italy din ceramică turcoaz 600 ml
Veioză Bee din porţelan turcoaz 63 cm

Alb/Crem

Deşi nu este o culoare în sine, albul este un ton primordial pentru locuinţele noastre, pentru că stabileşte acea bază pentru toate capriciile şi îndrăznelile noastre. Accentele albe croiesc pauze vizuale ce ajută la armonizarea decorurilor tale, acţionând ca pauze vizuale pentru a-ţi odihni privirea atunci când descoperi sau redescoperi calităţile fiecărei piese decorative de acasă. Chiar şi cremul foarte delicat are acest efect, atunci când este folosit în accente neutre. Preferate de tot mai mulţi dintre noi, albul şi cremul au calitatea de a dărui linişte, calm, armonie şi o pânză deschisă pentru toate ideile noastre creative.


Iată cum nuanţele influenţează pe deplin atmosfera casei noastre şi cum doar prin câteva elemente putem face trecerea de la un sezon la altul, cu blândeţe şi eleganţă. Casa noastră este oaza noastră de bine, de aceea trebuie să o decorăm cu dăruire, atenţie şi gust, ca să ne putem bucura din plin de siguranţă, stil şi o atmosferă generală de bine. Găseşte-ţi inspiraţia pe www.chicville.ro!

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.