Recomandari Chic

Decor chic si sigur pentru pisica ta

Scris de Chic Ville

Viaţa cu o pisică – sau mai multe – acasă este minunată! Momente frumoase, seri leneşe şi multă dragoste necondiţionată. Dar cum faci ca decorul tău să fie perfect atât pentru tine, cât şi pentru pisica ta? Şi mai ales, cum poţi avea un decor ideal pentru pisici, cu un design care să te reprezinte?
 

 
În primul rând, este adevărat că decorul tău va suferi unele modificări, mai ales dacă pisica ta este mică sau dacă are foarte multă energie. Ca mându posesor de trei codiţate răsfăţate, am învăţat că locul pieselor scumpe sau care se pot sparge nu este pe masa din living, ci pe raftul cel mai de sus al bibliotecii sau în spatele unui geam protector. Dar această problemă se rezolvă imediat ce minunatele feline încep să-ţi aducă bucurie.
 
Apoi, trebuie să ai în vedere câteva lucruri, câteva modificări pe care trebuie să le faci în privinţa produselor şi plantelor pe care le aduci acasă.
 

 

1. Grijă la lumânări!

 
Unele lumânări parfumate pot afecta sănătatea pisicii tale, atunci când sunt aprinse. Optează pentru lumânările din ceară naturală, din surse controlate. Fumul pe care acestea îl degajă în timpul arderii nu este nociv pentru pisici, astfel poţi avea un decor fermecător, pe placul tău. Dacă totuşi doreşti lumânări din parafină sau nu cunoşti exact materialul lumânării pe care o alegi, nu uita să deschizi larg ferestrele atunci când le aprinzi.
 
Dacă alegi lumânări parfumate pentru mirosul lor îmbietor, mergi mai bine pe varianta parfumurilor de cameră cu aceleaşi miresme. Dacă lumânările pe care le alegi au rolul de a aduce un plus de armonie atmosferei de acasă, asigură-te că ai suficientă aerisire. Este atât de uşor.
 

2. Grijă la plante!

 
O casă decorată cu flori este o casă primitoare, romantică, fermecătoare. Dar unele plante pot fi nocive atât pentru pisici, cât şi pentru căţei, atunci când sunt ronţăite. Printre ele se numără florile de primăvară, crinii, aloe vera, gladiolele şi primulele, dar şi dracenele, ficusul, vâscul sau crăciuniţa. Dacă îţi plac, tot ce trebuie să faci este să te asiguri că sunt aşezate undeva unde pisica ta nu poate ajunge. Sunt şi pisici care nu sunt atrase de plante, dar aceasta este varianta uşoară care presupune dresaj şi, bineînţeles, un strop de noroc. Oricum ar fi, este mai simplu să previi.
 

3. Grijă la coşuleţele de dormit!

 
Deşi confortabile şi elegante, coşurile de dormit sunt uneori realizate din materiale la care pisica ta poate fi alergică. Mai mult, dacă este plină de energie şi are obiceiul să-şi ascută gheruţele pe materialul coşului, acesta se poate rupe, iar pisica să aiba acces la materialul de umplutură. Cea mai sigură – şi mai chic – variantă este să alegi coşuri elegante, împletite, în care să aşezi o păturică moale. Aceasta este sigură, se curăţă uşor şi aduce un plus de eleganţă locuinţei tale.
 
*Numele pisicuţelor, în ordine: Cara în fotografia principală, Berlioz în a doua fotografie şi Fifi, pisicuţa magazinului Chic Ville din Piaţa Unirii, în a treia fotografie.

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.