Lifestyle

Deserturi chic de Valentine’s Day

delicii de valentines day
Scris de Chic Ville

Iubirea se sărbătoreşte în fiecare zi! Iar gustul delicios al iubirii trebuie savurat în fiecare clipă, dichisit cu aromele preferate. Cum să-ţi surprinzi jumătatea de Valentine’s Day? Îţi dăm două reţete simple de deserturi chic, care să completeze cina romantică. Eşti gata?
 

Trufe de ciocolată, pentru o iubire fermecată

 
trufe jucause
 
Ai nevoie de:

 • 225gr ciocolată neagră cu 50% cacao
 • 70gr unt
 • 1 vârf de sare
 • 1 gălbenuş de ou
 • 80 ml apă fierbinte
 • 2-3 linguri de cacao, pentru pudrat minunile delicioase

 
Cum le prepari:
1. Topeşti ciocolata şi untul pe baie de abur, apoi adaugi un vârf de sare şi amesteci scurt, până tot conţinutul se armonizează. Pui acest amestec într-un bol pentru mixer şi treci la pasul 2!
2. Separat, baţi gălbenuşul în timp ce adaugi apa fierbinte, puţin câte puţin. Torni cu grijă acest amestec peste armonia de ciocolată de la pasul 1 şi amesteci la viteză medie pentru un minut, până ciocolata este aerată şi delicioasă privirii.
3. Compoziţia astfel obţinută se toarnă într-o tavă pe a cărei suprafaţă ai pus folie alimentară, se nivelează graţios şi se pune în frigider pentru câteva ore, până se întăreşte.
4. Când ciocolata s-a întărit, se scoate din frigider şi aici magia începe! O poţi tăia pătrăţele, dreptunghiuri sau inimioare, cu ajutorul unui cuţit trecut prin apă fierbinte.
5. Apoi, treci bucăţelele de ciocolată prin cacao, iar deliciul este gata!

 

Budincă de ciocolată, cu săruturi decorată

 
Budinca Chic
 
Ai nevoie de:

 • 500 ml lapte
 • 70 gr zahăr + 4 linguri zahăr pentru caramelizat
 • 50 gr griş
 • 40 gr ciocolată amăruie
 • 1 ou mare

 
Cum o prepari:
1. Cele 70gr de zahăr se caramelizează într-un vas, la foc mic, până zahărul devine auriu. Îl torni repede-repejor în două forme termorezistente (~300ml), pentru a îmbrăţişa atât baza, cât şi pereţii formelor. Între timp, delectează-te cu parfumul îmbietor al zahărului topit ce îţi va dichisi întreaga bucătărie!
2. Laptele se pune la încălzit la foc mediu, alături de cele patru linguri de zahăr, amestecând până când zahărul este complet dizolvat. Grişul este adăugat puţin câte puţin, şi trebuie fiert timp de aproximativ 5 minute, amestecat des, până când compoziţia se desăvârşeşte şi devine mai groasă.
3. Între timp, ciocolata se topeşte pe baie de abur, iar când este gata topită se ia de pe foc şi peste ea se adaugă oul bătut rapid, până se omogenizează tot conţinutul.
4. Acum începe magia! Cele două compoziţii se amestecă încet-încet, până se armonizează, iar apoi se toarnă delicat în cele două forme caramelizate.
5. Formele se pun într-o tavă cu puţină apă şi se dau la cuptorul preîncălzit la 180ᵒ, timp de 30 de minute.
6. După cele 30 de minute, formele sunt scoase din cuptor, răcite la temperatura camerei, apoi puse la frigider pentru minim 1 oră. Înainte de servire, se răstoarnă pe cele mai chic farfurii şi se dichisesc cu fulgi de ciocolată, frişcă sau trufe delicioase!
 
Budinca Chic
 
Eşti gata să-ţi surprinzi jumătatea cu un moment dulce?
 
 


sursa foto: https://www.dreamstime.com/

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu