Recomandari Chic

Despre pietre pretioase, ingrijirea bijuteriilor si cele mai Chic cutii de bijuterii

Scris de Chic Ville

Mereu îndrăgite şi pline de eleganţă, bijuteriile sunt accesoriile care întregesc şi complimentează orice ţinută. Sunt daruri perfecte pentru orice ocazie, au simboluri fascinante şi atrag orice privire, aşa că merită să fie păstrate în cel mai chic mod!
 
Pietrele preţioase sunt mereu la mare căutare, fiind alese de obicei în funcţie de mesajul pe care îl transmit şi de zodia persoanei care va primi o bijuterie cu piatră preţioasă. Se spune că fiecare piatră preţioasă are o poveste.
 
Ametistul este recunoscut pentru că aduce înţelepciune şi armonie, alungând visele rele. Onixul era folosit la bijuteriile regale masculine, cât şi la gravarea statuilor de egiptenii antici sau la decorarea mozaicurilor impresionante, în Roma antică. Rubinul, safirul şi smaraldul sunt cele trei pietre preferate în bijuteriile din toate timpurile, simbolizând, în ordine, iubirea, adevărul şi înţelepciunea.
Despre perle, bijutierii spun lucruri frumoase. Fiecare perlă are o culoare unică, propriul luciu şi propria mărime, motiv pentru care erau purtate de către cele mai influente doamne din istorie.
 

 
În ceea ce priveşte îngrijirea bijuteriilor, fiecare etapă este importantă.
În momentul purtării, bijuteriile trebuie ferite de apă, agenţi acizi, agenţi graşi sau orice produs de curăţare. Mai mult de atât, sunt ultimele piese ce definesc o ţinută fără cusur, aşa că trebuie aşezate după conturarea machiajului şi a coafurii. În perioada verii trebuie ferite de soarele excesiv, pentru că riscă decolorarea.
 
Atunci când vine vorba despre păstrare, cutiile de bijuterii şi săculeţii din materiale fine sunt alegerile perfecte. Bijutierii recomandă păstrarea în cutii compartimentate, prin împărţirea în funcţie de metalul preţios din care sunt realizate bijuteriile.
Şi curăţarea bijuteriilor este un pas important. După fiecare purtare se recomandă ştergerea cu o bucată moale de textil, pentru înlăturarea urmelor de machiaj şi a amprentelor. Bijuteriile din metale preţioase trebuie curăţate de bijutieri iscusiţi, care vor reda şi luciul nativ al acestor accesorii uimitoare.
 
Cum bijuterile sunt mereu cadouri pline de şarm, ţi-am pregătit o colecţie uimitoare de cutii de bijuterii, perfecte pentru fiecare stil şi pentru fiecare persoană în parte.
 
Vei regăsi cutii de bijuterii din lemn, în care poţi păstra bijuterii realizate manual din mărgeluţe de lemn, de sticlă sau din elemente naturale, precum scoicile, mici bucăţele de lemn sau piele.
 

 
În cutiile de bijuterii realizate din metal strălucitor poţi păstra bijuteriile din metale preţioase, pe care să le aşezi cu drag în locuri pe care să le dedici pentru fiecare metal în parte; bijuterii din aur într-un compartiment, bijuterii de argint în altul.
 

 
În cutiile îmbrăcate în piele poţi păstra cu mare şarm bijuteriile cu pietre preţioase, pe care să le aşezi pe un singur rând, în funcţie de duritatea pietrei.
 
Mai mult, poţi alege o cutiuţă de bijuterii în care să păstrezi bijuteriile de la o persoană specială, iar dacă sunt realizate din materiale diferite, le poţi înveli individual într-o pânză moale, catifelată, înainte să le aşezi în cutie.
 

 
Descoperă cele mai Chic cutii şi vei avea o paletă de alegeri pentru cel mai frumos cadou, pe care merită să-l dăruieşti unei persoane mereu dichisite.

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu