Recomandari Chic

Efectele florilor in decorurile tale

Scris de Chic Ville

Hai să vorbim despre flori şi despre efectul lor cu totul special, şi o să încep cu o mică povestioară.

În 2005, profesorul Jeannette Haviland-Jones s-a gândit la un plan. A selectat 147 de femei pe care le cunoştea şi a pregătit trei categorii de cadouri pentru acestea. Unele au primit o lumânare parfumată, altele un coş cu fructe, iar cele rămase au primit un buchet cu flori. A denumit acest cadou un dar de mulţumire, însă acest gest ascundea un mic clenci. Curierii erau de fapt observatori, care au notat detalii despre expresia facială a fiecărei persoane cadorisite. Rezultatul? Doamnele care au primit un buchet de flori au fost atât de fericite, încât starea de bine s-a prelungit pe parcursul a mai multe zile. Interesant, nu-i aşa?

Să primeşti flori este un moment încărcat cu emoţie, care îţi pune un zâmbet pe buze şi îţi aduce stare de bine. Iată alte câteva motive pentru care te vei bucura de flori acasă:

Florile purifică aerul

Da, e drept, florile aduc un parfum unic casei tale. Dar ştiai că au puterea şi de a purifica aerul? Câteva exemple ar fi Anthurium, Gerbera sau Bromelia, flori de ghiveci care nu doar că te încântă vizual, ci şi au puterea de a absorbi toxinele din aer, eliberând cantităţi generoase de oxigen. Astfel, acasă chiar va fi oaza ta de bine, de aer şi de armonie.


Florile aduc stare de bine

Cu siguranţă ştii ce efect îmbucurător are un strop de culoare în decorurile de acasă. Să aşezi flori în locuri în care să le poţi admira îndelung are exact acest efect îmbucurător, iar studiile demonstrează şi o capacitate sporită de a relaţiona armonios cu cei din jur. Un studiu marca Harvard, realizat de Nancy Elcoff în 2006, a demonstrat că participanţii care au avut flori proaspete în casă în fiecare zi au dobândit o îmbunătăţire vizibilă a stării şi mai multă compasiune pentru cei din jur.


Florile aduc armonie emoţională şi fizică

Ştim că florile au un efect psihologic profund, motiv pentru care fac parte din toate evenimentele din viaţa noatră. Însă, mai mult de atât, au şi efect fizic puternic. De-a lungul timpului, studiile au demonstrat că decorurile florale ajută la reducerea tensiunii arteriale, la reducerea efectelor durerii şi ale anxietăţii şi ajută luptei cu oboseala. Florile te vor ajuta să faci faţă mai uşor stresului şi te vor invita la relaxare. Mai mult de atât, au calitatea de a îmbunătăţi performanţele cognitive, atunci când spaţiul tău de lucru sau de învăţare este decorat cu flori.


Florile sunt minunate, iată, şi merită să ocupe locuri de cinste în casele noastre. Mai mult de atât, merită dăruite pentru că au calitatea de a oferi nu doar un moment de apreciere, ci o zi întreagă de bucurie. Pentru ele, alege vaze elegante care se potrivesc de minune personalităţii decorurilor tale, ghivece răsfăţate pentru colţişorul tău floral, sau chiar carafe sau ceainice chic, pe care le poţi transforma pe dată într-un recipient pentru florile tale mult iubite!

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.