Recomandari Chic

Farfurii colorate si cum iti influenteaza apetitul

Scris de Chic Ville

Fiecare culoare este importantă pentru noi, în fiecare clipă şi în fiecare decor ce ne înconjoară. Ştiai cât de important este să alegi farfurii colorate pe care alegi să-ţi aşezi preparatele preferate? Află ce farfurie trebuie să alegi pentru a-ţi echilibra apetitul, în rândurile care urmează!
 

 

1. Culori care reduc apetitul

 
Albastru – culoare care linişteşte, care creează un contrast aparte cu orice tip de preparate – datorită faptului că nu există alimente albastre natural. Astfel, decorarea unei farfurii albastre va fi o artă şi va cere o cantitate mai mică de mâncare. Mai mult, te va ajuta să mănânci în tihnă, dând corpului timp să perceapă şi să proceseze alimentele şi oferind senzaţia de saţietate mai curând.
 
Indigo – asociat cu lumea spiritulă, cu imaginaţia şi cu desăvârşirea, dar nu şi cu apetitul crescut. Farfuriile violet oferă acea senzaţie de masă regală, de somptuozitate, de lux, ce oferă opulenţă culinară chiar şi celor mai uzuale preparate.
 
Maro – Deşi este culoarea pâinii, a ciocolatei şi a preparatelor pe bază de carne, maroul este şi culoarea tihnei, a tradiţionalului, a pământului şi a naturii. Această culoare are puterea de a oferi minţii suficient timp pentru a transmite senzaţia de plinătate, evitând astfel alimentaţia în exces.
 

2. Culori care cresc apetitul

 
Roşu – una dintre cele mai puternice culori la nivel emoţional, stimulează corpul, pulsul, energia – deci şi apetitul. Atunci când preparatele sunt servite pe farfurii roşii sau într-un restaurant cu decor roşu, oamenii tind să mănânce mai mult.
 
Verde – culoarea naturii, a prospeţimii, a abundenţei. Atunci când alimentele uzuale sunt servite pe farfurii verzi, capătă un aspect şi mai apetisant. În plus, are o putere convingătoare de a mânca mai multe legume sau mai multe salate.
 
Oranj – puternic, energetic, chic – farfuriile oranj fac mâncarea şi mai apetisantă, sporind astfel apetitul. Se crede chiar că potenţează gustul alimentelor!
 
Galben – promovează starea de bine, sănătatea, bucuria de a fi şi de a trăi fiecare secundă la intensitate maximă. Ajută şi la echilibrarea metabolismului şi a poftei de mâncare.
 
Alb – deşi o alegere clasică, este cea mai apreciată nuanţă pentru farfurii datorită capacităţii sale de a reflecta lumina şi de a evidenţia culoarea naturală a fiecărui preparat. De asemenea, studiile spun că albul farfuriilor face alimentele să pară mai dulci, mai aromate!
 
Turcoaz – spre deosebire de albastrul puternic, care are rolul de a înfrâna apetitul, farfuriile turcoaz au rolul de a invita la o masă sănătoasă, cuprinzătoare, regland problemele cu lipsa apetitului. Se crede chiar că ajută mesenii să se bucure din plin de gustul preparatelor, invocând acea tihnă şi bucurie necesară unei mese desăvârşite.
 

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.