Recomandari Chic

Felinare de poveste, pentru un living special

felinare de poveste
Scris de Chic Ville

Pereţii vorbesc, aşa spune o vorbă veche. Aşa că trebuie să le oferim cele mai frumoase decoruri despre care să vorbească! Cum cele mai frumoase sărbători din an se apropie, e timpul să dai frâu liber imaginaţiei şi să creezi o atmosferă de basm, la tine acasă. Cum? Cu felinare şi candele, bineînţeles!
 
candele romantice
 

Povestea felinarelor

 
Cu mult înainte de a primi valenţe decorative, felinarele erau obiecte simple, cu rolul de a ilumina şi de a proteja lumina de adierile de vânt. Despre felinare s-a scris prima dată în Grecia antică, însă surse mărturisesc folosirea acestora şi în Egipt şi China în perioada străveche. În China, felinarele erau croite din hârtie sau mătase, iar suportul lor era din bambus. În inima acestora era aşezată o lumânare din ceară pură.
 

Valoarea decorativă

 
Chinezii au fost cei care au dăruit felinarelor o puternică valenţă estetică, odată cu pregătirea acestora pentru diferite ritualuri de sărbătoare. Un crâmpei de poveste este scris atunci când felinarele poartă licurici, dând astfel naştere fermecătoarelor ghirlande luminoase de peste timp, dar şi poveştilor ce aduc o atmosferă feerică la ceas de sărbătoare.
Felinarele modelate din metal şi sticlă îşi croiesc loc în casele iubitorilor de frumos încă din anii 1700, iar artizanii timpului nu contenesc a se întrece în măiestrie şi imaginaţie.
 

Perfecte în orice stil

 
Fie că aduc fantezie într-un living decorat în stil grandios, cu accente glamour şi piese exclusive, fie că luminează blând serile într-o locuinţă ce poartă stilul rustic, drag sufletului, felinarele şi candelele Chic îşi găsesc locul în casele şi în sufletele oricărui pasionat de perfecţiune. Un felinar aşezat cochet într-un colţ al camerei va aduce armonie şi va dovedi, încă o dată, atenţia pe care o oferi decorurilor, astfel casa ta devine o oglindă a sufletului tău.
 
candele felinar auriu
 
felinar sarbatoare
 
Ca povestea decorului tău să fie completă, alege un felinar minunat, potrivit stilului tău preferat, dăruieşte-i o lumânare parfumată şi bucură-te de o atmosferă chic!

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.