Recomandari Chic

Fermecatoarele vaze Toscane

Scris de Chic Ville

Daca n-aş fi studiat hărţi şi nu le-aş fi înţeles tainele, aş fi putut spune că soarele s-a născut în Italia! Atât de tare străluceşte atunci când povesteşte despre razele ce se plimbă elegant peste magnoliile parfumateşi se oglindesc apoi jucăus printre ferestrele clădirilor in culori vesele!
 
Şi ce mai poveşti! De pildă, chiar ieri vorbea despre un artizan din Toscana care, căutând idei pentru un cadou pe care îşi dorea să îl facă soţiei sale pentru aniversarea căsătoriei, a găsit într-un cufăr prăfuit o carte veche ale cărei pagini aproape că se desprindeau din prinsoare. Păreau scrise câteva cuvinte, dar ici-colo erau spaţii libere ce trebuiau sa poarte imagini, îşi zise artizanul.
Ieşind la lumină, el a început să desluşească siluetele unor vaze elegante care purtau detalii rustice, iar răsfoind curios întreaga carte, văzu că pe ultima pagină era scris un mesaj:
 
Cel ce duce traditia mai departe, va trãi sã vadã cum vazele sale vor aduce bucurie în cât mai multe case!
 
Şi nu mică i-a fost mirarea când, întors la cufărul prăfuit, a găsit o reteţă de preparare a unei glazuri speciale, ce va diferenţia vazele acestea speciale de toate celelalte vaze, pentru a fi recunoscute în întreaga lume.
 
Aşa că, entuziasmat de descoperirea sa, degrabă a început să caute materialul potrivit din care să creeze vazele misterioase. Întors în atelierul său, s-a apucat de lucru şi nu s-a odihnit până nu a dat viaţă primei sale vaze după indicaţiile din cartea cea veche. A modelat-o, a uscat-o, apoi i-a aplicat învelişul glazurat urmând paşii din reţetă.
 

 
Dar ce să vezi? Ajungând el în oraşul cel lăudat, nici nu şi-a dat seama că tot mergand s-a făcut noapte. Aşa că a luat una dintre vaze, o bucata de pânză de un alb imaculat şi alte materiale pe care le avea la îndemană, a meşterit vreme de un ceas şi a creat o veioză de-o frumuseţe nemaiîntâlnită! Iar când a aprins-o, curioşi de blânda lumină ce se revărsa în piaţa veche a oraşului, locuitorii au venit să vadă această minune. S-au grabit să cumpere tot ce avea artizanul în carul său, ba pe deasupra i-au şi cerut mai multe vaze şi veioze minunate, pentru a le aşeza pe pervazele scăldate în soare ce vor încânta privirile turiştilor.
 

 
Ce mai poveste, nu-i aşa? Şi nu ştiu cum de soarele ştie atât de multe, dar un lucru e sigur. Când vezi asemenea vaze minunate, cum să nu te poţi bucura de magia Toscanei?


 
Întorşi în zilele noastre, atunci când vorbim despre elegantele vaze toscane realizate manual, ne gândim la rafinamentul formelor şi la unicitatea culorilor, căci acestea din urmă sunt create special pentru Chic Ville, în nuanţe cum nu se vor mai găsi niciunde. În ceea ce priveşte tehnica de glazurare regăsită la câteva dintre piesele acestei colecţii, aceasta se crapă uşor prin bătăi fine, procedeul purtând numele de glazură Crackle. Vazele toscane ating acel echilibru perfect între clasic şi rustic, măiestrie ce se datorează artizanilor italieni.

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu