Recomandari Chic

Frida Kahlo – inspiraţie pentru tine şi decorurile tale

inspiratie Frida Kahlo
Scris de Chic Ville

O îmbrăţişare între realitate şi fantezie, de parcă acestea două ar fi inseparabile. Aşa descria Hayden Herrera, principalul biograf al artistei Frida Kahlo, minunatele picturi ale acesteia. Cum ne-au fermecat arta şi viaţa sa? Citeşte mai departe!
 
Încercată de greuţăţi încă de la o vârstă fragedă, diagnosticată cu poliomielită de la 6 ani şi rămasă prizonieră durerii unui accident care i-a afectat coloana la 18 ani, Frida renunţă la studiile de medicină şi îşi dedică viaţa hobby-ului ei din copilărie, arta. Îl cunoaşte pe Diego Rivera, cel care i-a fost mentor, soţ şi sursă de inspiraţie, şi alături de care descoperă noi lumi şi noi locuri cu încărcătură emoţională şi culturală. Lucrările sale rămân însă un tribut adus firii, persoanei, cât şi culturii populare mexicane, abordând un stil tradiţional, dar în acelaşi timp unic, cu totul special. Picturile îi erau mărturii autobiografice, armonizate cu accente fantastice şi un strop de romantism.
Prima sa expoziţie, la New York în 1938, îi aduce recunoaştere la nivel mondial, astfel că Frida devine primul artist mexican a cărui artă se află în patrimoniul muzeului Luvru.
 
“O neobişnuită energie a expresiei, o delimitare precisă a caracterului şi reală dedicare. Picturile Fridei au o onestitate fundamentală şi o personalitate artistică de sine stătătoare.” Aşa descria Diego Rivera lucrările artistei.
 
Frida spunea despre arta sa că nu ştie dacă este suprarealistă sau nu, dar cu siguranţă ştie că aceasta este expresia sinceră a firii sale. Mai mult, mărturiseşte că subiectele pe care le-a abordat au fost senzaţiile sale, gândurile şi reacţiile profunde ale fiecărui lucru ce i s-a întâmplat, astfel că arta sa are de mii de ori mai multă însemnătate.
 
Victor Zamudio-Taylor, un cunoscut istoric de artă, spune despre Frida că este “un burete”. Ea absoarbe dorinţe, idei şi impulsuri de la fiecare persoană care-i priveşte arta, oferind fiecăruia răspunsuri şi curajul de care are nevoie, fară a folosi niciun cuvânt.
 
Cum ne inspiră această minunată artistă? Atât prin valorificarea tradiţiilor locale, a culorilor şi a folclorului, cât şi prin faptul că îşi exprimă, cu eleganţă şi culoare, gândurile.
 
Ceea ce ne dorim noi este ca fiecare persoană să-şi creeze un interior, o adevărată artă a decorului, care să-i vină mânuşă sufletului şi care să-i reflecte în întregime personalitatea, pentru că doar aşa putem da acel sentiment de “acasă” locuinţei noastre.
 
Cum ne mai inspiră? Prin culori vii şi modele florale, ideale pentru această vară! Feţele de masă cu modele pline de viaţă, în culori puternice şi atent alese, sunt un must-have. Inspiraţia vine din culorile vii, din galbenul solar al culturii Mexicane şi din roşul vivid ce înseamnă viaţă. Vine din puterea de expresie, din dorinţa de a crea şi de a transmite un mesaj. Vine din bucuria de a trăi o viaţă plină de culoare, de forţă şi de curaj, din dorinţa ca fiecare zi să fie una bogată, colorată şi proaspătă. Descoperă-le şi alege-le pentru mesele tale aranjate cu mare atenţie la detalii, în decoruri ce vor spune totul despre tine!
 
Tesatura Frida Kahlo Tesatura Frida Kahlo
 
Simte fiecare decor ca pe o operă de artă şi fii artistul locuinţei tale!

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.