Recomandari Chic

Ghidul Chic pentru alegerea veiozei perfecte

Scris de Chic Ville

Care-i farmecul luminii într-o încăpere? Ei bine, corpurile de iluminat nu doar oferă lumina necesară pentru a-ţi desfăşura activităţile zilnice, ci au şi rol de completare vizuală a decorurilor realizate cu mare şarm. Cum poţi alege veioza perfectă şi cum te influenţează lumina ambientală?
 

 
Cei mai în vogă designeri în amenajări interioare ne spun un secret: chiar şi cel mai stilat interior nu este complet fără lumina potrivită. Lumina ambientală joacă un rol important în definirea design-ului unui spaţiu, cât şi în crearea unei atmosfere plăcute, intime, prietenoase. Iată criteriile pentru alegerea veiozei perfecte:
 

Stilul

 
O veioză trebuie să complimenteze camera aşa cum o bijuterie completează o ţinută elegantă. Aşa că trebuie să o alegi în funcţie de stilul casei tale. Stilul casei tale reflectă atât de mult felul tău de a fi şi contribuie constant la modul în care te simţi, iar o veioză chic poate doar să amplifice şi să definească spaţiul care te înconjoară. În trend în această perioadă sunt lămpile cu picior simplu, dar elegant, completat cu un abajur larg, cu formă cilindrică sau uşor conică, din material fin, transparent. O astfel de veioză aduce eleganţă şi stil, fără să încarce atmosfera.
 

 
Pentru interioarele fancy sau clasice, recomandarea chic este inspirată de veiozele elegante, preţioase, aduse parcă din filmele vechi sau din decorurile franţuzeşti. Acele veioze fermecătoare cu picior din sticlă fin turnată sau din metal cu străluciri delicate, modelate cu dăruire.
 

 
Pentru decorurile cu note feminine, florale, veiozele în nuanţe pastelate sau cele cu modele florale pictate manual sunt cele mai potrivite alegeri!
 

Forma

 
Atunci când potriveşti un picior de veioză cu un abajur încântător pentru a obţine o piesă unică de decor, alege abajurul care să urmărească forma veiozei. Urmând această recomandare, te vei bucura de armonie şi eleganţă, căt şi de o lumină echilibrată. O bază pătrată sau dreptunghiulară îşi găseste corespondentul într-un abajur cu formă similară, la fel cum o bază sferică sau cilindrică se potriveşte perfect cu un abajur elegant, cilindric sau uşor conic. Un abajur grandios, cu formă inedită, va complimenta cu succes un picior de veioză îndrăzneţ, fie el rotund sau cu siluetă aparte. Forma este la fel de importantă ca dimensiunea, cuvântul cheie despre care urmează sa îţi povestesc.
 

 

Dimensiunea

 
Cheia pentru a obţine un decor armonios este ca fiecare piesă să se potrivească celorlalte în ceea ce priveşte stilul, paleta de culori şi dimensiunea. Astfel că trebuie să acorzi atenţie sporita proporţiilor. O vază prea mare aşezată pe o masă mică poate da senzaţia de dezechilibru şi poate provoca accidente, din cauza bazei instabile. Invers, o veioză mică aşezată într-un decor grandios nu va fi pusă în valoare.
 

 
Toate acestea sunt importante atunci când alegi veioza potrivită, iar un ultim considerent poate fi locul în care o aşezi. Pentru o noptieră visătoare, este recomandată o veioză nu foarte înaltă, a cărei lumini să nu fie direct vizibilă. Pentru colţuri întunecate sau pentru spaţiul de citit, o lampă înaltă de podea poate fi accesoriul perfect. Iar pentru un decor spectaculos ce impresionează pe loc, o veioză cu model sofisticat este vedetă, negreşit!
 
Pentru suport în alegerea veiozei perfecte pentru interiorul tău, bazează-te pe consilierii de stil de la Chic Ville care te vor ajuta să defineşti cu succes decorul preferat!

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu