Recomandari Chic

Ghidul lumânărilor perfecte

Scris de Chic Ville

Aniversări pline de fast, sărbători dichisite cu mult chic şi dăruire, torturi delicioase garnisite cu dorinţe, ocazii speciale sau cine romantice încărcate de emoţie – toate se vor dovedi şi mai minunate atunci când sunt complimentate de lumina diafană a lumânărilor. Dar dacă ţi-aş spune că lumânările asigură mediul perfect pentru relaxare? Citeşte mai departe şi vei afla secretele noastre:
 
Lumânările impresionează atât prin formă, cât şi prin parfum si culoare. Noi le iubim pe toate, le mângâiem de trei ori, ne punem o dorinţă, suflăm peste ele şi decorul este gata! Bine, lucrurile nu se întâmplă tocmai aşa, dar magia lor ne inspiră în fiecare clipă!
 

 
Iată cum poţi alege lumânările perfecte:
 
În primul rând, trebuie să-ţi alegi ocazia pentru care vei folosi aceste lumânări. Sfatul nostru este următorul: alege lumânări în culori care să se potrivească decorurilor – atunci când le aşezi în sfeşnice înalte şi graţioase la masă. Iar atunci când le foloseşi în decoruri minunate, bazează-te pe forme elegante şi parfumuri delicate, care să te inspire şi să-ţi dea o stare de bine.
În al doilea rând, lumânările au un farmec aparte în funcţie de camera pentru care le alegi. Tot aici, parfumul este cel care contează în egală măsură. Iată lumânările şi parfumurile perfecte în funcţie de cameră:
 

Lumânări în camera de zi


 
Aceasta ar trebui să fie cea mai luminată şi cea mai cochet decorată, fiind locul de suflet al oricărei case. Parfumurile nobile – precum cel de vanilie sau de mosc, sunt preferatele camerei de zi. Lumânările fine pot fi aşezate în sfeşnice înalte şi graţioase sau în candele cu accente strălucitoare, pentru decoruri fermecătoare!
 

Lumânări în dormitor


 
Mereu pregătit să găzduiască cele mai frumoase vise, dormitorul cel grandios se preface pe dată într-un iatac de basm, doar cu miresmele şi lumânările perfecte. Nuanţele fine, lumânările groase cu efect marmorat sau cele cu forme inedite îşi vor găsi cu eleganţă locul într-un dormitor regal, cufundat în parfum de lavandă sau de iasomie, pentru relaxare şi o atmosferă meditativă. De vis, nu-i aşa?
 

Lumânări în bucătărie


 
Părtaşa la cine delicioase şi la mic dejunul plin de gusturi fine, bucătăria merită dichisită cu lumânări colorate, cu parfumuri minunate de lămâie sau scorţişoară, perfecte mai ales pentru sezonul rece.
 

Lumânări în baie


 
Baia este spaţiul perfect pe care să-l poţi decora cu lumânări fine. Cui nu i-ar plăcea o baie fierbinte cu spumă fină, complimentată de o lumină caldă şi de parfumuri îmbietoare? Lavandă pentru relaxare, trandafiri pentru un tratament demn de o regină sau parfum oceanic pentru o baie cochetă, orice ai alege, vei obţine acel efect de confort şi relaxare după o zi plină.
 

 
De ce iubim atât de mult lumânările? Pentru că lumina lor ne calmează, ne dă o stare de bine şi ne ajută să trecem peste micile neplăceri cotidiene. Danezii spre exemplu, folosesc lumânările ca pe cea mai simplă formă de a decora o cameră primitoare, călduroasă şi intimă, care să ofere o atmosferă ca de poveste.
 
E rândul tău acum să-ţi laşi imaginaţia să se joace cu lumină şi parfum, pentru decoruri relaxante şi cuceritoare, cu lumânări, candele, sfeşnice şi aromatizatoare chic!

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu