Recomandari Chic

Hamacul fermecat si cele o-mie-si-una de clipe de relaxare

Scris de Chic Ville

Momente de relaxare unice, cărţi citite cu sufletul, mai degrabă decât cu privirea, limonada şi ceaiul cu gheaţă ce te încântă negreşit, toate fac pereche cu un hamac romantic, plin de şarm. Dar ştii câte tipuri de hamace există şi de ce au fost folosite în trecut? Îţi spunem noi!
 

 

Hamacul naval

Au început să fie folosite în nave încă din 1590, atât pentru a oferi confort navigatorilor, dar şi pentru a le oferi stabilitate şi un plus de siguranţă în timpul furtunilor pe mare. Marina Regală a fost cea care a dus hamacul la un nou nivel, croindu-l pentru a îmbrăţişa navigatorul şi aşezându-i o mică saltea în partea de jos, pentru a-l proteja de frig. Mulţi dintre navigatori erau atât de obişnuiţi cu acest stil de dormit, încât au adus acest obicei acasă – aşa au luat naştere arta decorării hamacelor.

Hamacul mexican

Cu tradiţie în crearea hamacelor, oraşul Yucatan este cunoscut în întreaga lume pentru măreţia de care dă dovadă în împletirea acestora. Realizate din materiale diverse, cu împletituri largi, hamacele sunt zestrea afectivă a oraşului, îndeletnicirea fiind învăţată încă din copilărie. Cele mai vestite hamace mexicane sunt cele din frunze de palmier.

Hamacul în stil El Salvador

El Salvador este cunoscut în lume şi ca Valea Hamacelor. Asta pentru că aici hamacele au un rol important în cultura locală. Iniţial folosite pentru a face faţă cutremurelor ce puteau veni în fiecare moment, apoi pentru a decora şi a îmbogăţi întreaga casă, hamacele au devenit obiecte tradiţionale aici, având chiar şi un festival dedicat lor.

Hamacul Venezuelan

Folosite mai ales de exploratorii exotici, hamacele sunt un mod foarte bun de a asigura un somn liniştit, ferit de insecte, în zonele atât de căutate de aventurieri. Caracterizat prin faptul că poartă o pânză fină prin care insectele nu pot intra, dar şi pentru că sunt înmuiate în soluţii repelente, aceste hamace sunt utile prin definiţie. Mai mult, de la acestea au fost dezvoltate şi hamacele folosite în armată, proiectate să fie rezistente în faţa ploii, prafului sau insectelor.
Tot de aici a luat naştere şi hamacul pentru drumeţii, o alternativă mult mai uşoară decât tradiţionalele corturi, care pot fi grele de purtat în drumeţiile lungi.

Hamacul în stil Chic

 
Hamac Chic Roses Hamac Chic Roses
 
Create special pentru a bucura fiecare moment de relaxare, hamacele în stil Chic sunt un must-have pentru fiecare vară. Cu flori delicate, ce ne poartă cu gândul la arta franţuzească, sau împletite elegant şi înnobilate cu ciucuri jucăuşi ce bucură fiecare privire, un hamac preţios este piesa de bază a momentelor de relaxare în grădină sau în parc.
 

Despre autor

Chic Ville

Lasa un comentariu